Arbetsterapeut till Centrum stödboende och boendestödSista ansökningsdatum: 2019-03-17
Referensnummer: 2600

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Caroline Sandell, Verksmahetschef, 013 206644

Hanna Kalmsten, Gruppledare, 013-206718

Laila Öberg, Facklig repr FSA, 013-20 77 91

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Centrum stödboende är ett boende för personer över 18 år med psykisk och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, missbruk kan förekomma. Till boendet hör 19 lägenheter som är utspridda i närområdet. Centrum stödboendes personal kommer nu också att ge boendestöd till personer med psykisk och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som bor i ordinärt boende. Personalgruppen består i dag av åtta medarbetare.

I arbetet ingår kontinuerlig handledning och vi erbjuder därtill kompetensutveckling.

Om du vill veta hur det är att jobba hos oss på Centrum stödboende titta på vår vlogg.  

Arbetsbeskrivning

Du kommer arbeta som arbetsterapeut i socialpsykiatrin i huvudsak på Centrums stödboende och för Centrums klienter i ordinärt boende utifrån individens behov. Du tillför arbetet din arbetsterapeutiska kompetens i arbetsgruppen och för klienterna. Du kommer utifrån det arbetsterapeutiska perspektivet vara drivande i att skapa möjligheter och förutsättningar för utveckling, aktivitet och delaktighet för klienterna. Vi arbetar bland annat med stöd av ESL (Ett självständigt liv), MI och lågaffektivt bemötande. 

Kvalifikationer

Du är legitimerad arbetsterapeut. Erfarenhet av psykiatri och/eller neuropsykiatri är ett krav. Om du också har kunskap om missbruksproblematik är det meriterande. Det är också meriterande om du har relevanta utbildningar inom området samt genomgått ESL-utbildning och MI-utbildning eller annan lämplig utbildning.

Vi söker dig som arbetar bra med andra människor, lyssnar kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Då en del i arbetet är att vara drivande i det rehabiliterande och habiliterande arbetssättet på enheten och bidra med arbetsterapeutkompetens i arbetsgruppen är det viktigt att du kommunicerar på ett tydligt sätt. Du är duktig på att påverka och övertyga och få andra att ändra åsikt eller beteende. Du har god pedagogisk insikt och kan anpassa ditt sätt att förmedla budskap till mottagaren, vilket underlättar då du också kommer utgöra ett stöd för personal i boendet kring bl.a. dokumentation och genomförandeplaner.

Du planerar och organiserar ditt och enhetens arbete på ett effektivt sätt. Vidare är du lugn och stabil även i stressade situationer och fokuserar på rätt saker. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändring. I ditt arbete kan du väga för och nackdelar med olika beslut och visa på ett gott omdöme i dina val. Du tycker om utmaningar och du tar ansvar för dina uppgifter. God svenska i tal och skrift krävs då vi använder språket som arbetsredskap. Även god datavana krävs då du i din tjänst kommer att dokumentera. Körkort är ett krav. 

Vi söker dig som har ett stort engagemang och kan tillföra entusiasm, energi och lust i arbetet.

Information om tjänsten

Tillträde: 2019-05-01 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 2600

Om Leanlink

Leanlink är Linköpings kommuns utförarorganisation och här jobbar vi med verksamhet inom områdena stöd, omsorg, kost och service. Vi har en spännande bredd av verksamheter och är 2500 medarbetare som alla jobbar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Vi drivs av att skapa bra dagar för våra kunder och medarbetare samt att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för dem vi är till för. Läs mer om Leanlink och våra olika verksamheter på leanlink.se

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 17 mars 2019