Avlösare till LSS Barn och ungdomSista ansökningsdatum: 2019-08-30
Referensnummer: 2968

Anställningsform: Tim- och semestervikariat

Kontaktperson:

Kicki Uhrberg, Facklig företrädare, Kommunal, 013-20 78 30

Kombi Njamela, Samordnare, 013- 208898

Ansök här!

Om arbetsplatsen

LSS Barn och ungdom är en del av Sektionen för resurs- och stödverksamhet inom utbildningsförvaltningen i Linköpings kommun. Inom LSS barn och ungdom bedrivs ett antal verksamheter som erbjuder avlastning, miljöombyte samt rekreation till barn och ungdomar med varierande funktionsnedsättningar. Målsättningen är att avlasta anhöriga. Vi erbjuder avlastning i barnets hem, på fritidshem, korttidsboende och bostad med särskild service. Verksamheterna formas efter individens/gruppens behov och förutsättningar. För närvarande finns två bostäder med särskild service, sex stycken korttidshem, avlösarservice i hemmet samt fritidshem.

Vi söker nu ett flertal avlösare som vill ha ett långsiktigt extraarbete med barn och ungdomar med funktionsvariationer i åldrarna 0 - 21 år.

Arbetsbeskrivning

Arbetet som avlösare innebär att göra det möjligt för anhöriga att få avkoppling och kunna uträtta sysslor utanför hemmet som barnet inte deltar i. Avlösningen sker i barnets hem och dess närmiljö och arbetstiden är förlagd främst till kvällar, helger och nätter. Förutom omvårdnad erbjuds aktiviteter utifrån barnets förmågor, motivation och intressen, så som social samvaro, lek inne och ute, spela spel lyssna på musik mm. Att arbeta som avlösare är en bra möjlighet för dig som vill komplettera ditt arbete med ett givande och meningsfullt extraarbete eller skaffa värdefull praktisk erfarenhet parallelt med studierna. Ett vanligt avlösaruppdrag kan vara alltifrån 12 timmar i månaden och uppåt. Möjlighet till att ha flera uppdrag samtidigt finns.   

Du kommer att arbeta utifrån arbetsgivarens behov men max 20% - 40% (vid kombination av flera uppdrag kan man komma upp i högre sysselsättningsgrad än 25%).

Kvalifikationer

Du som söker till oss har en godkänd examen alternativt pågående utbildning inom Omvårdnadsprogrammet, Barn och fritid eller likvärdig utbildning. Vi ser gärna sökande som studerar på högskola inom närliggande område samt har erfarenhet av arbete inom LSS. Som person är du lyhörd och lyssnar till människors behov. Vi ser gärna att du är utåtriktad och ha god förmåga att skapa och underhålla relationer. Du har en god förmåga att lyssna och kommunicera med andra människor och har en förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv utan att ta över den personens känslor. Det är även viktigt att du ser arbetet som långsiktigt då det tar tid att bygga upp en trygg relation. Tidigare erfarenheter av omvårdnad, fysiska och intellektuella funktionsnedsättningar, Autism, ADD/Adhd, peg/sondmatning, tracheostomi, lågaffektivt bemötande, inhallationer, epilepsi, kognitiva och kommunikationshjälpmedel som t ex TSS är meriterande. Du som söker tjänsten bör kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska språket, då vi utför dokumentation och rapportering. För vissa vikariat krävs körkort samt tillgång till egen bil.

Om du blir erbjuden anställning kommer vi att behöva ett utdrag från belastningsregistret. Vi rekommenderar dig därmed att om du blir kallad på intervju beställa ett utdrag via: 

Beställ utdrag ur polisens belastningsregister

Du kan vänta tills du får besked om du får komma på intervju.

Information om tjänsten:

Tillträde: Enligt överkommelse

Anställningsform: Visstidsanställning

Sysselsättningsgrad: 25 - 40%

Antal lediga befattningar: flera

Ref. nr: 

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 31 augusti 2019