Barnskötare i fritidshem till Ljung och Ljungsbro skolaSista ansökningsdatum: 2019-09-30
Referensnummer: 3872

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Christoffer Dolk, HR-konsult / Rekryterare, 013-26 27 18

Jenny Lindvall, Rektor, 013-205583

Ingela Ritapuu Rebo, Facklig företrädare, kommunal, 013-20 64 72

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Välkommen till Ljung och Ljungsbro skola. Ljung ligger på landet strax utanför Ljungsbro och är en skola för elever från årskurs F-1, medan Ljungsbro skola inrymmer årskurs 2-9 och är centralt belägen i Ljungsbro samhälle.

Skolorna erbjuder modern studiemiljö i natursköna omgivningar. Inom skolområdet finns stora lekytor, en amfiteater och en skejtramp, till glädje för kickboardåkare och skejtare. På cykelavstånd från skolorna ligger Göta kanal, Vreta Kloster och sjön Roxen med sina unika miljöer. Vi använder även gärna våra närliggande idrottsanläggningar såsom simhall och ishall. Utöver det har vi goda bussförbindelser med Linköpings innerstad.

På våra skolor har vi fokus på kunskap och lärande. Genom utmaningar, nyfikenhet och goda relationer vill vi lära oss mer. Vi har höga förväntningar på våra elever och eleverna har höga förväntningar på oss, vilket leder till goda resultat samt ett positivt skolklimat.

Vi söker nu dig som är skicklig på att möta elever med olika behov och som kan arbeta i mindre undervisningsgrupp.

Arbetsbeskrivning

Enligt läroplanen är fritidshemmens och pedagogernas uppdrag att ”stimulera elevernas utveckling och lärande samt erbjuda eleverna en meningsfull fritid". Verksamheten ska utgå från elevernas behov, intressen och erfarenheter, men också att eleverna kontinuerligt utmanas ytterligare genom att de inspireras till nya upptäckter. I undervisningen ska eleverna erbjudas en variation av arbetssätt, uttrycksformer och lärmiljöer som integrerar omsorg och lärande.”  

Som barnskötare i fritidshem ansvarar du för att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Tillsammans med arbetslaget ska du planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i fritidshemmet.

Kvalifikationer

Du som söker har gymnasieutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska även ha erfarenhet av arbete som barnskötare inom fritidshem, alternativt ha erfarenhet av arbete med barn och/eller ungdomar som arbetsgivaren bedömer relevant.

Det är ett krav att du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Du ska kunna bidra till att anpassa undervisningen till barnen och låta dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. Du ska på ett kvalitetsmedvetet sätt bidra till att skapa goda förutsättningar för barnets utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

I din roll som barnskötare i fritidshem ska du gestalta en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

Information om tjänsten

Tillträde: 2019-12-01

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3872

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 1 oktober 2019