Behandlingspedagog/stödpedagog till VidingsjöskolanSista ansökningsdatum: 2019-02-25
Referensnummer: 2610

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Sabina Rakovic, Rektor, 013-20 78 99

Sandra Wahlström, Företrädare Lärarförbundet. Kontakta vid fackliga frågor, 013-20 73 86

Timo Järvinen, Facklig företrädare, Lärarnas Riksförbund. Fackliga frågor., 013-20 78 15

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Vidingsjöskolan har elever från förskoleklass upp till Årskurs 6, cirka 350 elever och över 50 medarbetare. Skolan leds av en rektor och biträdande. Vår vision är "en skola att längta till". Och detta arbetar vi aktivt med för att skapa goda förutsättningar där våra elever ska känna sig trygga, trivas och utvecklas till självständiga individer med stark tro på sina egna förmågor.

Vi arbetar med att skapa goda förutsättningar för att våra barn ska kunna komma långt i sin utveckling och lärande. På skolan arbetar behöriga lärare, speciallärare, fritidspedagoger och barnskötare. Vi arbetar i team och med två lärarsystem, där vi tillsammans hittar vägar för att kunna utveckla våra arbetssätt och våra lärmiljöer för eleverna. Vi har väl utvecklat arbete i vår elevhälsoteam som består av speciallärare, rektor, skolsköterska, psykolog och logoped. En ledningsgrupp med gruppledare i arbetslagen f-3, 4-6 samt fritidshem som arbetar nära ledningen.

Skolan ligger i närheten av fina skogsområden.

Vi vill nu utveckla våra team och anställa en behandlings-/stödpedagog i och med att vi har elever som behöver stöd i sin sociala utveckling och stöd i att kunna hantera skolans vardag.

Grundtjänsten är på ett av våra fritidshem under våren 2018.

Arbetsbeskrivning

Vi anser att skolan behöver ytterligare professioner som kan stödja oss i arbetet med våra elever för att kunna utveckla deras sociala förmågor. Därför söker vi dig som är behandlingspedagog eller stödpedagog och som har goda kunskaper i att pedagogiskt kunna stödja eleverna i utvecklingen av deras sociala kompetens.

Du ska tillsammans med skolan och fritidshemspersonalen skapa goda förutsättningar för våra barn och kunna stödja dem i olika moment under dagen. Tillsammans i team på skolan hitta strategier och metoder som ska stödja eleverna i deras utveckling och skapa goda förutsättningar för en hanterbar och begriplig skolvardag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har behandlingspedagogexamen eller stödpedagogsexamen och har god kunskap om barnens lärande och utveckling.

Du har mycket god samarbetsförmåga och ett gott förhållningssätt som präglas av respekt, positivt bemötande och positiv anda.

Vi söker dig som tar intiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.

Du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang.

Du har även en god förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller tidsramar.

Som person är du trygg, stabil och har självinsikt.

Information om tjänsten

Tillträde: Omgående

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 2610

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 25 februari 2019