Beteendevetare/resurs till T1-skolornaSista ansökningsdatum: 2019-07-21
Referensnummer: 3433

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Kontaktperson:

Gudrun Werner, Rektor, 013-206921

Hanna Almcratnz, Facklig företrädare- Lärarförbundet, 013-206922

Ansök här!

Om arbetsplatsen

T1-skolorna består av Fridtunaskolan och Tunvallaskolan och ligger i T1-området, med närhet till en fantastisk utemiljö i Vallaskogen. Skolorna ligger på gångavstånd till bibliotek, teater, simhall och konserthus. Här går omkring 500 elever från förskoleklass till årskurs 6.

T1-skolorna kännetecknas av trygghet, respekt och ömsesidigt förtroende. Studieron i klassrummen är god, med engagerad och motiverad personal. Detta gäller även föräldrarna, som visar stort engagemang för sina barns utbildning. För oss är det viktigt att alltid bemöta eleverna utifrån individen. Det är i mötet mellan pedagog och elev som kvalitet skapas.

På T1- skolorna har vi har höga förväntningar på både personal och elever. 

Arbetsbeskrivning

Enligt läroplanen är skolans och pedagogernas uppdrag att främja lärande och stimulera elevers utveckling samt erbjuda en trygg skolmiljö. Verksamheten ska utgå från en helhetssyn på eleven och elevens behov. Vi söker nu en beteendevetare som kommer att arbeta som resurs i klass och tillsammans med klasslärare ansvara för att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Du kommer även arbeta mot grupper av elever.

Tillsammans med arbetslaget ska du planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i skolan.

Kvalifikationer

Du som söker har beteendevetarutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Du ska ha erfarenhet av att samtala enskilt och i grupp om olika ämnen, ibland känsliga ämnen, samt erfarenhet av arbete inom skola, alternativt ha annan erfarenhet av arbete med barn och/eller ungdomar som arbetsgivaren bedömer relevant. 

För att passa för tjänsten ser vi att:

  • Du ska kunna bidra till att anpassa undervisningen till eleverna och låta dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen.
  • Du ska på ett kvalitetsmedvetet sätt bidra till att skapa goda förutsättningar för barnets utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.
  • Du brinner för att synliggöra lärandet för eleven.  
  • Du anser att det är självklart att arbeta förebyggande och främjande.
  • Du har förmåga att samarbeta och deltar aktivt i arbetslaget och har ett professionellt förhållningssätt i mötet med elever, kollegor och vårdnadshavare.
  • Du har förmågan att entusiasmera och engagera och ser inte uppkomna problem som ett hinder utan en utmaning som du vill hitta en lösning på.    

I din roll som resurs ska du gestalta en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

Tillför du entusiasm, energi och lust i arbetet? Tycker du om att arbeta med barn och ungdomar?  

Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Tillträde: 2019-08-07

Anställningsform: Visstidsanställning 1 år

Sysselsättningsgrad: 100% 

Antal befattningar: 1

Ref. nr: 3433 

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 21 juli 2019