Bibliotekarie med verksamhetsansvar till Ekholmens bibliotekSista ansökningsdatum: 2019-08-23
Referensnummer: 3641

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Marie Sääf, Bibliotekschef, 013-206612

Lovisa Rydberg, Verksamhetschef, 013-263050

Johanna Jungeklint, Facklig företrädare DIK, 013-206096

Charlotte Carlsvärd, Facklig företrädare Vision, 013-263047

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Linköpings stadsbibliotek arbetar som en helhet och består av huvudbibliotek, nio närbibliotek och en bokbuss. Målet är att biblioteket ska vara en interaktiv mötesplats med kunskaps-, kultur- och läsinspiration för alla. Vi arbetar med att lyfta prioriterade målgrupper, verka utanför de egna lokalerna, samarbeta med andra verksamheter samt att öka deltagandekulturen. I Ekholmen finns ett välbesökt närbibliotek med många aktiva besökare och ett stort utbud av medier. Hit kommer besökare i alla åldrar och med vida intressen.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill ha rollen som ansvarig på ett välbesökt och aktivt bibliotek. I ett team om fyra skapar du tillsammans med dina kollegor, med hjälp av fantasi och kunskap, ett bibliotek som är angeläget och tillgängligt för alla. Verksamheten har stort fokus på barn, men har besökare i alla åldrar och med vida intressen.

Som närbiblioteksansvarig har du ansvar för att samordna och utveckla verksamheten. Att skaffa kunskap om lokalsamhället, bygga relationer med invånare, lokala aktörer och biblioteksbesökare är viktiga arbetsuppgifter. Visst budgetansvar ingår. Du jobbar även med att utveckla vuxenverksamheten, exempelvis med att erbjuda program och utställningar. Du arbetar utåtriktat i dialog med allmänhet, lokala aktörer och andra samarbetspartners både internt och externt. Utöver verksamhetsansvaret och vuxenverksamheten ingår mediearbete och tjänstgöring i låne- och informationsdisk med tillhörande arbetsuppgifter. 

Kvalifikationer

Du är en omvärldsorienterad, nyfiken och litteraturintresserad bibliotekarie med examen i biblioteks- och informationsvetenskap. Vi söker dig som har erfarenhet av verksamhetsansvar på bibliotek. Det är viktigt att du är bra på att samarbeta med andra. Samtidigt måste du tycka om att arbeta självgående och ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Du har stor frihet att tillsammans med kollegorna forma verksamheten, och du tycker om att ta intiativ, pröva och att utveckla. Vi tror att det är en stor fördel om du gillar att jobba i en miljö som kräver flexibilitet och lite okonventionella lösningar. Du har ett inkluderande förhållningssätt och är bra på att engagera kollegor och skapa samsyn kring verksamheten. Och vi förutsätter att du sätter besökaren i centrum och har en vilja och förmåga att ge service på ett lugnt och lyhört sätt. 

Information om tjänsten

Tillträde: 2019-11-01

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3641

 

 

Om Kultur- och fritidsförvaltningen

Kultur- och fritidsförvaltningens uppdrag är att erbjuda alla som bor och verkar i Linköpings kommun ett brett och varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. Förvaltningen står inför nya spännande utmaningar, såsom byggnation av ny simhall, nya idrottsarenor, satsning på mer offentlig konst, utveckling av kreativa mötesplatser för unga vuxna. Inom ramen för kultur- och fritidsnämndens uppdrag ska förvaltningen arbeta strategiskt med utveckling av kultur, idrott - och fritidslivet. Vi vill bidra till att Linköping blir en attraktiv, hälsosam och kreativ stad som genomsyras av puls och passion! Är du intresserad av att ge Linköpingsborna en meningsfull fritid, då finns goda chanser att du skulle kunna trivas och skapa resultat här.

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 23 augusti 2019