Biblioteksassistent till stadsbiblioteketSista ansökningsdatum: 2019-10-12
Referensnummer: 3905

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Lisa Ekman, Verksamhetschef, 013-26 31 19

Charlotte Carlsvärd, Facklig företrädare Vision, 013-26 30 47

Telly Gäfvert, Facklig företrädare Kommunal, 013-20 66 10

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Linköpings stadsbibliotek arbetar som en helhet och består av huvudbibliotek, nio närbibliotek och en bokbuss. Målet är att biblioteket ska vara en interaktiv mötesplats med kunskaps-, kultur- och läsinspiration för alla. Vi arbetar med att lyfta prioriterade målgrupper, verka utanför de egna lokalerna, samarbeta med andra verksamheter samt att öka deltagandekulturen.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en biblioteksassistent som kommer att arbeta både på vårt huvudbibliotek och vårt närbibliotek i Ljungsbro. Arbetet kommer att vara varierande vilket kräver flexibilitet och nyfikenhet. En del av arbetet kommer att fokusera på tillgänglighet och medier på andra språk än svenska. På huvudbiblioteket kommer du att ingå i Team logistik. I det teamet arbetar ni tillsammans för att utveckla stadsbibliotekets logistik på alla tänkbara områden.

I tjänsten ingår vanliga bibliotekssysslor som tjänst i bibliotekets diskar, mediahantering, teknisk handledning m.m. I arbetetet ingår kvälls- och helgtjänstgöring.

Kvalifikationer

Vårt krav är att du har minst gymnasikompetens och erfarenhet från biblioteksarbete gärna med inriktning mot tillgänglighetsarbete. Vi söker dig som planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du behöver kunna behålla lugn,stabilitet och ett realistiskt perspektiv i pressade situationer. Jobbet kräver att du är självgående och tar ansvar för dina uppgifter. Vi förutsätter att du har en god serviceförmåga vilket innebär att du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Att du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Du behöver också vara bra på att arbeta med komplexa frågor och kunna bryta ner problem.

Information om tjänsten

Tillträde: 2019-11-01

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3905

Om Kultur- och fritidsförvaltningen

Kultur- och fritidsförvaltningens uppdrag är att erbjuda alla som bor och verkar i Linköpings kommun ett brett och varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. Förvaltningen står inför nya spännande utmaningar, såsom byggnation av ny simhall, nya idrottsarenor, satsning på mer offentlig konst, utveckling av kreativa mötesplatser för unga vuxna. Inom ramen för kultur- och fritidsnämndens uppdrag ska förvaltningen arbeta strategiskt med utveckling av kultur, idrott - och fritidslivet. Vi vill bidra till att Linköping blir en attraktiv, hälsosam och kreativ stad som genomsyras av puls och passion! Är du intresserad av att ge Linköpingsborna en meningsfull fritid, då finns goda chanser att du skulle kunna trivas och skapa resultat här.

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 12 oktober 2019