Biträdande verksamhetschef till Leanlinks hälso- och sjukvårdsorganisationSista ansökningsdatum: 2019-07-04
Referensnummer: 3455

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Sara Dunstrand, HR-konsult, 013-29 40 59

Camilla Scharff, Affärsområdeschef, 013-262646

Therese Norr, Verksamhetschef, 013-294915

Anette Uckner, Facklig företrädare, Vårdförbundet, 013-29 42 27

Mats Olsson, Facklig företrädare, Vision, 013-20 60 84

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Leanlink Äldreomsorg har cirka 1 200 tillsvidareanställda medarbetare och ett stort antal vikarier. Vi är det kommunala alternativet som bedriver verksamhet utan vinstintresse, med stor öppenhet och möjlighet till insyn för allmänheten. Vi har en lång tradition och erfarenhet av äldreomsorg.

Hälso- och sjukvårdsorganisationen, som är en del av Leanlink Äldreomsorg, bedriver rehabilitering, hemsjukvård och sjukvård i särskilt boende i hela Linköpings kommun.
Hälso-och sjukvårdsorganisation består av cirka 140 medarbetare, där en verksamhetschef ansvarar för rehabilitering i ordinärt respektive särskilt boende och två verksamhetschefer ansvarar för sjukvård i ordinärt respektive särskilt boende.

Arbetsbeskrivning

Vår verksamhet är nu inne i ett starkt utvecklingsskede och har nyligen genomgått en omorganisation. Den somatiska delen av hälso- sjukvårdsorganisationen har delats in i två huvudprocesser; sjukvård i särskilt boende och sjukvård i ordinärt boende med nära samverkan mellan verksamheterna både på verksamhetsnivå och ledningsnivå.

Vi söker nu dig som vill arbeta i en dynamisk och förändringsorienterad verksamhet. Du kommer ingå i hälso-sjukvårdsorganisationens ledningsgrupp och vara direkt underställd verksamhetschefen.

Vi söker en biträdande verksamhetschef med ansvar mot särskilt boende. Du kommer ha linjechefsansvar för sjuksköterskor och specialistundersköterskor. Som biträdande verksamhetschef kommer du tillsammans med verksamhetschefen ha uppdraget att leda och utveckla verksamheten inom de tre ansvarsområdena verksamhet, medarbetarskap och ekonomi.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete där du tillsammans med kollegor i ledningsgruppen och dina medarbetare har möjlighet att påverka och utveckla verksamheten. Som stöd i verksamheten finns samordnare samt resurser inom bland annat verksamhetsutveckling, HR och ekonomi.

Linköpings kommun tillämpar chefsförordnanden vilket innebär att tjänsten är en tillsvidareanställning inom grundprofessionen (som medarbetare) med ett tidsbegränsat förordnande under ett till tre år som chef. Om chefsförordnandet avslutas har du som arbetstagare kvar din tjänst i grundprofessionen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av verksamhet inom vård och omsorg. Du har goda kunskaper om lagar och författningar inom hälso- och sjukvård samt äldreomsorg. Du har en akademisk examen motsvarande sjuksköterska, socionom eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med personalansvar eller har tidigare ledarerfarenhet. Körkort är ett krav. 

Som person leder, motiverar och förser du andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål samt att du skapar engagemang och delaktighet. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram och att förväntningar är klara för berörda parter. Vidare har du en förståelse för och tillämpar affärsmässiga principer samt tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Som person gör du korrekta avvägningar och prioriteringar och väger samman komplex information och olika typer hänsynstagande och visar omdöme vid uttalande, agerande och beslut. Du kan även fatta beslut och agera utifrån dessa trots begränsad information eller svåra omständigheter.

Information om tjänsten

Tillträde Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3455

Om Leanlink

Leanlink är Linköpings kommuns utförarorganisation och här arbetar vi med verksamhet inom områdena stöd, omsorg, kost och service. Vi är ca 2500 medarbetare som alla arbetar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Vi drivs av att skapa bra dagar för våra kunder och medarbetare samt att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för dem vi är till för. Läs mer om Leanlink och våra olika verksamheter på leanlink.se

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 4 juli 2019