Boendestödjare Ekhults psykiatriboende, Råd & StödSista ansökningsdatum: 2019-09-28
Referensnummer: 3816

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Maria Delbom, Verksamhetschef, 013-205692

Pernilla Johansson, HR-konsult, 013-263345

Björn Koistinen, Kommunal, 013-263940

Gustav Södling, Facklig företrädare, Vision, 072 574 0003

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Vill du bidra till utvecklingsarbete och moderna arbetssätt? Kom och jobba med oss!
Under 2019 öppnades ett nytt stödboende Ekhult för personer med psykiska och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Boendet är uppdelat i två delar en del för kortidsplatser och den andra för permanenta vårdplatser. De permantenta platserna riktar sig mot en äldre målgrupp, vilket innebär en del omvårdnadsarbete. Boendet ligger naturskönt i Ljung ca 2,5 mil utanför Linköping. Här har du chansen att jobba i ett ny personalgrupp som tillsammans med gruppledare/sjuksköterska bildar ett team.

Arbetsbeskrivning

Utifrån ett kontaktmanaskap ansvarar du för att tillsammans med boende strukturera dennes vardag. Insatsernas omfattning och innehåll utformas utifrån varje boendes individuella behov. Detta stöd skall ges med respekt för självbestämmande och integritet och på ett sådant sätt att det stärker den boendes tilltro till sin egen förmåga. Verksamhetens arbetsmetod är ESL (Ett Självständigt Liv) där målet är att boende ska klara ett dagligt liv med hög livskvalitet. I arbetsuppgifterna ingår att erbjuda och motivera de boende till aktiviteter/social gemenskap/sysselsättning utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Att föra social dokumentation och arbeta aktivt med uppföljning av genomförandeplaner ingår i arbetet. Vi arbetar utifrån ett låg affektivt bemötande som präglas av lugn och positiva förväntningar på boenden i syfte att minska stress och problemskapande beteende. Vi erbjuder kontinuerlig handledning.

Arbetstiden är schemalagd dag, kväll och helg. Vi har vaken natt.

Kvalifikationer

Du är utbildad undersköterska med inriktning psykiatri eller har relevant KY-utbildning, YH-utbildning alternativt motsvarande som arbetsgivaren bedömer som likvärdig utbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av och intresse för arbete med målgruppen psykiskt och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Vi söker dig som är engagerad i arbetet, har lätt för att samarbeta med andra, kan arbeta med både struktur och flexibilitet, nyfiken, har god social förmåga samt tycker om att ta ansvar. Du ska ha en förmåga att utifrån en genomförandeplan arbeta pedagogiskt, lösningsfokuserat och självständigt. Framgång i arbetet bygger på att du är duktig på att skapa och bibehålla goda relationer och du har en förmåga att sätta dig in någon annans perspektiv. Du är trygg och stabil och kan se relationer i sitt rätta perspektiv. Dina egna kunskaper och erfarenheter delar du gärna med dig av och du är öppen för att ta till dig och lära dig av andra. Du har en positiv inställning och ser som ditt självklara ansvar att bidra till ett positivt arbetsklimat. 

Har du genomgått MI-utbildning eller ESL-utbildning är det meriterande

B-körkort är ett krav då resor inom tjänsten förekommer. Du behöver ha goda datakunskaper då arbetet innebär dokumention. Då du använder svenska som arbetsspråk är det ett krav att du har god kommunikation i tal och skrift och att du kommunicerar på ett tydligt sätt.

Information om tjänsten

Tillträde: Snarast

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 3

Ref. nr: 3816

Om Leanlink

Leanlink är Linköpings kommuns utförarorganisation och här arbetar vi med verksamhet inom områdena stöd, omsorg, kost och service. Vi är ca 2500 medarbetare som alla arbetar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Vi drivs av att skapa bra dagar för våra kunder och medarbetare samt att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för dem vi är till för. Läs mer om Leanlink och våra olika verksamheter på leanlink.se

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 29 september 2019