Boendestödjare till StolplyckanSista ansökningsdatum: 2019-09-14
Referensnummer: 3357

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Hanna Kalmsten, Gruppledare, 013-206718

Ninni Björk, Verksamhetschef, 013-263185

Lina Hulterström, Facklig företrädare, Kommunal, 013-205661

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Stolplyckan är ett stödboende för vuxna personer som har en neuropsykiatrisk och eller psykisk funktionsnedsättning. Boendet finns på Föreningsgatan i bostadsområdet Stolplyckan men kommer vid årsskiftet flyttas till bostadsområdet Valla Fridhem. På Stolplyckan bor tretton personer och det är åtta personal som jobbar som boendestödjare. Personalen utgår från en baslägenhet på Stolplyckan och lägenheterna som tillhör boendet är placerade på olika adresser i området Stolplyckan. I arbetsgruppen ingår förutom boendestödjarna gruppledare, arbetsterapeut och sjuksköterska.

Arbetsbeskrivning

Stödet från Stolplyckans personalgrupp utformas med syfte att stärka den enskildes psykiska och fysiska hälsa, självkänsla och självständighet. Insatserna som utformas tillsammans med den enskilde kan tex innebära stöd i hemlivsaktiviteter och social gemenskap. Personalgruppen arbetar utifrån ett lågaffeltivt bemötande som präglas av lugn och positiva förväntningar på den boende i syfte att minska stress och problemskapande situationer.

Arbetsgruppen arbetar motiverande och målfokuserat med syfte att underlätta till delaktighet i vardagen för de boende.

En viktig del i arbetet är att föra journal och arbeta strukturerat utifrån genomförandeplaner och vårdplaner. I arbetsuppgifterna ingår visst omvårdnadsarbete och medicinhantering efter delegering från sjuksköterska.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad undersköterska/ skötare med inriktning neuropsykiatri/psykiatri eller dig som har en KY-utbildning eller motsvarande. Erfarenhet av att arbeta med personer inom neuropsykiatrin/psykiatrin är ett krav. Har du tidigare erfarenhet av att jobba utifrån ett pedagogiskt arbetssätt och lågaffektivt bemötande ser vi det som meriterande. 

För att trivas hos oss behöver du tycka om utmaningar i arbetet och ha ett gott omdöme då det under arbetstid kan uppkomma många oväntade situationer. Du behöver kunna vara lugn och stabil i stressade situationer.

Vi arbetar i team och hos oss är samarbetet med kollegor och samverkansparter en självklarhet. I arbetet ingår sovande jour där du arbetar ensam vilket gör att du behöver vara självgående och kunna ta eget ansvar för arbetsuppgifterna under natten.

Att dokumentera och läsa dokumentation är en viktig del i arbetet, därför krävs datavana samt att du behärskar svenska språket.

Information om tjänsten

Tillträde: Snarast

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3357

Om Leanlink

Leanlink är Linköpings kommuns utförarorganisation och här arbetar vi med verksamhet inom områdena stöd, omsorg, kost och service. Vi är ca 2500 medarbetare som alla arbetar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Vi drivs av att skapa bra dagar för våra kunder och medarbetare samt att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för dem vi är till för. Läs mer om Leanlink och våra olika verksamheter på leanlink.se

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 14 september 2019