Boendestödjare till Torparegatans boendestödSista ansökningsdatum: 2019-02-28
Referensnummer: 2652

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Ninni Björk, Verksamhetschef, 013-263185

Lena Vallentin, Kommunal, 013-206180

Britt- Marie Sandström, Vision, 013-207140

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Torparegatans boendestöd ger stöd till personer med ett pågående eller före detta missbruk samt till personer med en psykiatrisk/neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Verksamheten är inrymt i Torparegatans servicehus men det finns också kopplade lägenheter som ligger i närområdet ute i Lambohov. Personalen ger stöd till 26 personer. Man arbetar utifrån ett sexveckors schema med dagtid, kvällar och var tredje helg. Verksamheten har vaken natt och en gruppledare på 100%.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten som boendestödjare på Torparegatans boendestöd innebär att du kommer bli en del av ett arbetslag på 12 personer.

Utifrån ett kontaktmannaskap kommer du tillsammans med personen strukturera dennes vardag utifrån dennes behov. Stödet till personen ska ges med respekt för självbestämmande och intigritet så att det förstärker personens tilltro till sin egen förmåga. Personalen på Torparegatans boendestöd jobbar utifrån arbetsmetoden Ett Självständigt Liv, Motiverande intervju och Lågaffektivt bemötande. i arbetsuppgifterna ingår bland annat att motivera till social samvaro, sysselsättning och nykterhet. Du kommer föra journal samt upprätta och följa upp genomförandeplaner. I arbetsuppgifterna ingår omvårdnadsarbete och medicinhantering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en gymnasial omvårdnadsutbildning, en YH-utbildning eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du bör ha tidigare erfarenhet av att jobba med verksamhetens målgrupper och omvårdnadsarbete. Har du genomgått utbildning i Ett Självständigt Liv eller Motiverande Intervju är det meriterande.

Du behöver vara engagerad i verksamheten och kunna samarbeta, tycka om att ta ansvar och vara initiativtagande. Du bör vara genuint intresserad av att jobba med människor och ha god förmåga att motivera andra.

B-körkort är ett krav då bilresor inom verksamheten är en vanligt förekommande arbetsuppgift. Du bör ha kunskap i svenska språket både när det gäller tal och skrift så att dokumentation i journal och kommunicering med boende sker på ett säkert sätt. Du behöver även inneha en god datakunskap.

Information om tjänsten

Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 2 st.

Ref. nr: 2652

Om Leanlink

Leanlink är Linköpings kommuns utförarorganisation och här jobbar vi med verksamhet inom områdena stöd, omsorg, kost och service. Vi har en spännande bredd av verksamheter och är 2500 medarbetare som alla jobbar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Vi drivs av att skapa bra dagar för våra kunder och medarbetare samt att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för dem vi är till för. Läs mer om Leanlink och våra olika verksamheter på leanlink.se

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 28 februari 2019