Boendestödjare till VallastadenSista ansökningsdatum: 2019-08-27
Referensnummer: 3619

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Jonni Mourad, Vik Verksamhetschef, 013263106

Sarah Sandeback, Gruppledare, 013262692

Gustav Söderling, Vision, 013207613

Björn Koistinen, Kommunal, 013263940

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Vallastadens stödboende är ett boende för personer över 18 år med psykiska funktionsvariationer, missbruk kan också förekomma. Boendet har idag 11 lägenheter som alla ligger i samma trapphus. Vallastaden kommer framöver expandera sin verksamhet och behöver därför rekrytera. Vallastaden ger stöd och service till personer med psykisk funktionsvariationer. Personalgruppen består i dag av åtta medarbetare och utökas till tio. I arbetet ingår kontinuerlig handledning och kompetensutveckling.

Titta gärna på vår vlogg.  

Arbetsbeskrivning

Utifrån ett kontaktmannaskap ansvarar du för att tillsammans med de boende strukturera deras vardag. Insatsernas omfattning och innehåll utformas tillsammans med den boende i en genomförandeplan utifrån individens behov. Stöd skall ges med respekt för självbestämmande och integritet och ges på ett sådant sätt att det stärker den boendes tilltro till sin egen förmåga. En av verksamhetens arbetsmetoder är ESL (Ett Självständigt Liv) där syftet med insatsen är att ge personen ökade möjligheter till ett självständigt liv. I arbetsuppgifterna ingår att erbjuda och motivera de boende till aktiviteter/social gemenskap/sysselsättning med stöd av MI och ett pedagogiskt förhållningssätt. Insatserna kan vara praktiskt pedagogiskt stöd, stöd i myndighetskontakter, stöd i ekonomisk planering, stödsamtal, omvårdnad med mera. Att föra social dokumentation och arbeta aktivt med uppföljning av genomförandeplaner ingår i arbetet. Vi arbetar utifrån ett lågaffektivt bemötande.

Arbetstiden är förlagd både dag, kväll, samt sovande jour. Helgtjänstgöring på nuvarande schema är var tredje helg. 

Kvalifikationer

Du är utbildad skötare/undersköterska med inriktning psykiatri eller har motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Erfarenhet av psykiatri och/eller neuropsykiatri är meriterande. Om du också har kunskap om missbruksproblematik är det också meriterande. Det är också meriterande om du har relevanta utbildningar inom området samt genomgått ESL-utbildning, MI-utbildning och utbildning inom pedagogiskt arbetsätt.

Vi söker dig som arbetar bra med andra människor, lyssnar kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du planerar och organiserar ditt och enhetens arbete på ett effektivt sätt. Vidare är du lugn och stabil även i stressade situationer och fokuserar på rätt saker. Du har därtill lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändring. I ditt arbete kan du väga för och nackdelar med olika beslut och visa på ett gott omdöme i dina val. Du tycker om utmaningar och du tar ansvar för dina uppgifter. God svenska i tal och skrift krävs då vi använder språket som arbetsredskap. Även god datavana krävs då du i din tjänst kommer att dokumentera. Körkort är ett krav. 

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 3

Ref. nr: 3619

Om Leanlink

Leanlink är Linköpings kommuns utförarorganisation och här arbetar vi med verksamhet inom områdena stöd, omsorg, kost och service. Vi är ca 2500 medarbetare som alla arbetar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Vi drivs av att skapa bra dagar för våra kunder och medarbetare samt att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för dem vi är till för. Läs mer om Leanlink och våra olika verksamheter på leanlink.se

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 27 augusti 2019