Erfaren projektledare/exploateringsingenjör till PlankontoretSista ansökningsdatum: 2019-03-17
Referensnummer: 2728

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Conny Besterman, Rekryteringskonsult, AS&B Executive, 0706-181162

Per-Arne Friberg, Facklig företrädare, SACO, 013-206563

Andreas Hellström, Avdelningschef, 013-206433

Ann-Christin Karlsson, Facklig företrädare, Vision, 013-20 60 85

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Plankontorets uppgift är att arbeta med översiktsplaner och detaljplaner som styr markens och vattnets användning och bebyggelsemiljöns utformning. Kontoret ansvarar också för kommunens markförsörjning samt exploatering. Vi arbetar med utveckling av samhällsbyggnadsfrågor på uppdrag av samhällsbyggnadsnämnden och kommunstyrelsen. Våra avdelningar består av översiktsplaneavdelningen, detaljplaneavdelningen samt mark- och exploateringsavdelningen där vi arbetar processorienterat mellan kontoren med korta beslutsvägar.

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner med många spännande projekt på gång, såväl förtätningsprojekt i innerstaden som helt nya bostadsområden i ytterstaden och kommunen i övrigt. Ostlänken, en ny dubbelspårig höghastighetsjärnväg mellan Stockholm (Järna) och Linköping, innebär att Linköpings kommun står inför ett av de största stadsutvecklingsprojekten i stadens i historia. Satsningen på Ostlänken omfattar bland annat ett nytt resecentrum i nytt läge öster om Stångån samt utveckling av den nya stadsdelen Stångebro och av miljön runt Stångån. Under de kommande åren startar vi flera större stadsbyggnadsprojekt, bland annat fortsättningen på Vallastaden, Tannefors och Övre Vasastaden.

Nu söker vi därför skickliga och engagerade projektledare/exploateringsingenjörer till vår mark- och exploateringsavdelning som vill arbeta med den utveckling Linköping står inför.

Arbetsbeskrivning

Ditt huvudsakliga uppdrag är att vara projektledare för exploateringsprojekt med ansvar för juridik, teknik och ekonomi från projektstart till uppföljning av slutfört projekt. Du leder och samordnar arbetet i ett projektteam och ansvarar för förhandlingar, avtal, kalkyler, ekonomisk uppföljning och genomförande. Du har kontinuerlig kontakt med exploatörer, kommuninvånare, näringsliv, myndigheter, kommunpolitiker och kommunala förvaltningar.

I uppdraget ingår också att vara delaktig i vårt utvecklingsarbete samt vara en del av arbetslaget och bidra till en god arbetsmiljö på arbetsplatsen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom samhällsplanering, lantmäteri/samhällsbyggnad, väg- och vatten eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet som projektledare/exploateringsingenjör eller av liknande arbetsuppgifter från fastighets- och byggbranschen, samt goda kunskaper inom fastighetsjuridik och fastighetsekonomi, är ett krav. 

Vi söker dig som är engagerad, drivande och lösningsorienterad där du ser möjligheter och anpassar dig till förändrade krav och nya förutsättningar. Som person är du självgående, kommunikativ, ödmjuk och har lätt för att samarbeta och bygga förtroendefulla relationer. Du har förståelse för hur en politiskt styrd organisation fungerar och kan företräda kommunens långsiktiga utvecklingsmål samtidigt som du kan arbeta med våra projekt på ett affärsmässigt sätt. Du har dessutom god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Sist men inte minst: Vi söker dig som vill göra idéer till verklighet tillsammans med Linköpings kommun!

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1 st.

Ref. nr: 2728

Om Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar för att skapa en levande och trygg kommun för alla. Tillsammans utvecklar vi den attraktiva, spännande och hållbara staden! Samhällsbyggnad handlar om hur städer, byggnader och infrastruktur kan utformas för att ge en bra livsmiljö för våra invånare. Linköping är en av Sveriges snabbast växande städer. Det gör jobbet på Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen spännande och ansvarsfullt. Som medarbetare på denna förvaltning får vi ofta vara med från att till exempel ett nytt område planeras, till att det står klart. Det gör att vi får en helhetsbild av de olika stegen i samhällsbyggnadsprocessen. Vi har en bred kompetens kring samhällsbyggnad inom förvaltningen. Det gör jobbet inspirerande, kul och mycket utvecklande. Vi ser till att staden planeras optimalt och att många värden tas till vara: kultur och näringsliv, trafik och miljö. Nu och i framtiden.

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 17 mars 2019