Familjepedagog till Råd och StödSista ansökningsdatum: 2019-02-22
Referensnummer: 2653

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Kontaktperson:

Daniel Åström, Verksamhetschef, 072-5984735

Gustav Södling, Facklig företrädare, Vision, 072 574 0003

Eva Stjärnström Nilsson, Facklig företrädare, SSR, 013-207854

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Leanlink, Råd och Stöd, bedriver förändringsinriktade insatser till barn, ungdomar och deras familjer på uppdrag av omsorgsnämnden i Linköping. Detta sker för närvarande inom ramen för Familjeenhetens uppdrag som riktar sig till målgruppen 0-20 år. Verksamheten söker nu en vikarierande familjepedagog.

Arbetsbeskrivning

Som familjepedagog kommer du ingå i ett team som tillsammans ansvarar för att ge öppenvårdsinsater. Teamet möter barn, ungdomar och deras anhöriga i många olika livssituationer. Uppdraget är därför ett generalistuppdrag vilket innebär att arbetet utgår ifrån att vi ska kunna möta alla olika typer av behov.

Arbetet består av att ge strukturerade öppenvårdinsatser. I arbetet ingår också att kartlägga familjens behov. Utifrån detta ska insatser utformas och samordnas för att ge familjen bästa möjliga stöd samt tillsammans med familjen hitta och upprätthålla strukturer i vardagen både för de vuxna och för barnen i familjen. I arbetsuppgifterna ingår att aktivt delta i utvecklings- och utvärderingsarbete. Inom Individ och Familje Omsorgen använder vi i oss av Feedback Informed Treatment som instrument för att förbättra vårt arbete och kvalitéssäkra. Du kommer att erhålla kontinuerlig handleding. Du kommer också få ett strukturerat introduktionsprogram.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom eller har annan beteendevetenskaplig utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Arbetet ställer stora krav på förmåga att arbeta självständigt, att kunna arbeta i team, att kunna skapa relationer och kunna erbjuda stöd i familjernas vardag.

Erfarenhet av socialt behandlingsarbete med barn och ungdomar är ett krav. Verksamheten är i en utvecklingsfas och vi ser gärna att du är initiativrik, kreativ och tycker om utmaningar.

Information om tjänsten

Tillträde: mars månad eller efter överenskommelse

Anställningsform: vikariat

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1 st.

Ref. nr: 2653

Om Leanlink

Leanlink är Linköpings kommuns utförarorganisation och här jobbar vi med verksamhet inom områdena stöd, omsorg, kost och service. Vi har en spännande bredd av verksamheter och är 2500 medarbetare som alla jobbar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Vi drivs av att skapa bra dagar för våra kunder och medarbetare samt att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för dem vi är till för. Läs mer om Leanlink och våra olika verksamheter på leanlink.se

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 22 februari 2019