Fokusbibliotekarie till BlästadskolanSista ansökningsdatum: 2019-08-11
Referensnummer: 3112

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Katarina Tollbäck Ericson, Skolbibliotekschef, 013-263202

Mikael Varenius, (Bibliotekarie )Facklig representant för DIK, 013- 20 52 52

Ansök här!

Om arbetsplatsen

I Linköping pågår sedan åtta år tillbaka ett utvecklingsarbete för skolbiblioteken i grundskolan, fokusbibliotek. Den centrala satsningen har fått nationell uppmärksamhet och Linköping ses som en av Sveriges främsta kommuner när det gäller skolbiblioteksutveckling. Vi har fått utmärkelsen Årets skolbibliotek och sex av våra skolor har i år fått utmärkelsen Bibliotek i världsklass. Vi har nu bemannade bibliotek på 30 skolor och här arbetar 26 skolbibliotekarier, så det finns gott om kollegor.

Utmärkande för fokusbiblioteken är att arbetet sker i nära samarbete med pedagogerna och biblioteket ses som en viktig resurs för ökad måluppfyllelse. Du kommer att ha ett nära samarbete med andra fokusbibliotekarier framförallt i ditt närområde. Alla tjänster är heltidstjänster.

I tjänsten ingår lästid och tillgång till kvalificerad kompetensutveckling.

För att läsa mer om verksamheten vid fokusbiblioteken i Linköping klicka på länken nedan. Fokusbiblioteken

Skolor som söker fokusbibliotekarie

Blästadskolan

Skolan är en F-6 skola och har en väl inarbetad skolbiblioteksverksamhet sedan flera år.

 

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en bibliotekarier som är intresserade av bibliotekariens pedagogiska uppdrag och som gärna jobbar med både MIK (media- och informationskompetens) och läsutveckling.

Du ingår i ett väl inarbetat nätverk som leds av skolbibliotekschefen. I gruppen, som träffas regelbundet, får du tillgång till hög samlad kompetens, naturlig kunskapsöverföring och ett öppet diskussionsklimat.

För att lyckas i ditt arbete finns dokumenterade mål som ställer krav på skolledningen att möjliggöra ett nära samarbete mellan pedagoger och fokusbibliotekarie. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller utbildning som vi bedömer som likvärdig för uppdraget
  • goda kunskaper i svenska språket såväl skriftligt som verbalt.
  • Vi ser gärna att du har erfarenhet av:
  • läsfrämjande arbete bland barn och ungdomar
  • handledning och undervisning i informationsfärdighet.

Om du blir erbjuden anställning kommer vi att behöva ett utdrag från belastningsregistret. Vi rekommenderar dig därmed att om du blir kallad på intervju att beställa ett utdrag via Du kan vänta tills du får besked om du får komma på intervju:


https://polisen.se/siteassets/blanketter/polisens-blanketter-442-5.pdf

Information om tjänsten

Tillträde: 2019-08-12

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3112

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 11 augusti 2019