Förskollärare i förskoleklass till TanneforsskolanSista ansökningsdatum: 2019-08-04
Referensnummer: 3505

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Jan Eklund, Biträdande rektor, 013-294642

Jessica Wågh, Rektor, 013-207341

Anita Yildiz Gustavsson, Lärare, 013-206000

Ansök här! För dig med skyddad identitet

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta Kontakt Linköping, som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt, maila din ansökan, maila personuppgifter eller skapa ett konto i vårt rekryteringssystem. Du hittar kontaktuppgifter till Kontakt Linköping på länken nedan.   

 

 

Om arbetsplatsen

Tanneforsskolan är en liten skola mitt i Linköpings stad och är en f-6 skola. På skolan går det ca 200 elever. Vi har närhet till parker, teatrar, Stångån och den simhall som innerstaden erbjuder men skolan ligger ändå skyddat i ett lugnt område. På skolan har vi också särskilda undervisningsgrupper för elever med diagnosticerad grav generell språkstörning. På fritidshemmens tre avdelningar välkomnar vi ca 140 elever varje dag.

På Tanneforsskolan får du en arbetsplats där vi aktivt arbetar mot kommunens övergripande mål där alla elever ska utmanas och utvecklas i sitt lärande på lika villkor. Här skapar vi ett lustfyllt lärande tillsammans med engagerade elever och engagerad personal.

På Tanneforsskolan satsar vi på aktiviteter där hela skolan är delaktig, detta för att skapa en samhörighet och för att hålla denna samhörighet levande. Detta är också en del i vårt trygghetsarbete på skolan. På Tanneforsskolan har du elevens hälsa och välmående i fokus och ser det som en förutsättning för lärande.

Arbetsbeskrivning

Som lärare i förskoleklass ansvarar du för undervisningen i skolan genom att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Som lärare i förskoleklass ska du planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i skolan. Som pedagog på Tanneforsskolan är du tryggheten, glädjen, utmanaren, uppmuntraren och utvecklaren. Detta innebär att du trivs med omväxlande arbetsuppgifter och att du tycker om att se elever och kollegor växa och utvecklas. Du drivs av att vara en naturlig del av utvecklingsarbetet på skolan och välkomnar utmaningar i lärarprofessionen. Du är en självklar del i att skapa goda rutiner och ett framåtsyftande arbetssätt för vår skola.

Du brinner för att synliggöra lärandet och för att hitta kreativa vägar för detta. IKT (informations- och kommunikationsteknik) är en naturlig del av din undervisning.

Förutom arbete i förskoleklass innebär en del av tjänsten arbete på fritids.

Kvalifikationer

Du som söker har legitimation som lärare i förskoleklass eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har även tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbete som uppdraget som lärare i förskoleklass innebär.

Det är ett krav att du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

I din roll som lärare i förskoleklass ska du ha goda kunskaper om skolans uppdrag och vara väl bekant med (Lgr11) och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låta dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. Du ska på ett kvalitetsmedvetet sätt skapa goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

I din roll som lärare i förskoleklass ska du gestalta en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

Information om tjänsten

Tillträde: 2019-08-06 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1 

Ref. nr: 3505

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Ansök här! För dig med skyddad identitet

Senast uppdaterad den 4 augusti 2019

Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Nu testar vi chatt som ny kontaktväg till kommunen. Chatten är öppen måndag till fredag 08.00-16.00, vecka 9 och 10.

Du får svar direkt på allmänna frågor. Samhällsvägledare, med bred kompetens om hela kommunens verksamheter, tar emot dina frågor.