Förskollärare till Brunnsgatan 10Sista ansökningsdatum: 2019-06-16
Referensnummer: 3163

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Charlotta Foucard, Förskolechef, 013-26 34 90

Emilia Eriksson, Rekryterare, 013-26 35 68

Timo Järvinen, Facklig företrädare, Lärarnas Riksförbund, 013-263387, 076-1185387

Sandra Wahlström, Facklig företrädare Lärarförbundet, 013-207386

Ansök här!

Om arbetsplatsen

T1/Vasastaden är ett område med nio förskolor som sträcker sig upp från T1-området och ner till Vasastaden. Våra förskolor består av en-, två- och fyra-avdelningsförskolor. Administrationen finns centralt på Brunnsgatan 10 där förskolechef och biträdande förskolechefer sitter. I området finns även tillgång till en egen specialpedagog och vaktmästare. I närområdet finns stora möjligheter till kulturella aktiviteter och rika naturupplevelser såsom exempelvis bibliotek, museum samt närliggande lekområden. 

Vi söker nu förskollärare till förskolan på Brunnsgatan 10 som är en centralt belägen förskola med gångavstånd till både stadsbiblioteket och till en mindre stadsskog, Lektorshagen. Förskolan öppnades 2014 med nya fräscha lokaler uppdelat på fyra avdelningar som har ett tätt samarbete. Varje avdelning består av ett team av barnskötare och förskollärare som har gemensam reflektionstid 1 timme per vecka, där vi jobbar med systematiskt kvalitetsarbete mot våra mål. Som barnskötare på Brunnsgatan blir du en del av ett engagerat team som tillsammans arbetar för att utveckla vår verksamhet. Vi har även en god samverkan med övriga förskolor i området och arbetar utifrån en gemensam struktur.

På förskolan finns flera stora härliga ateljéer och vattenrum där det ges många tillfällen för utveckling och lärande. Verksamheten sker även utomhus på förskolans två stora utegårdar som är belägna i anslutning till förskolans lokaler.

Vår verksamhet grundar sig utifrån läroplanens mål där vi kontinuerligt utvecklar vår verksamhet efter barnens behov och intresse. Trygghet för barn och föräldrar är en viktig del i vår verksamhet för att utveckla barnens lust och nyfikenhet för ett fortsatt lärande. Vi strävar efter att alla barnen ges lika möjlighet oavsett kön eller bakgrund.

Arbetsbeskrivning

Som förskollärare ansvarar du för undervisningen i förskolan genom att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Tillsammans med arbetslaget ska du planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i förskolan.

Kvalifikationer

Du som söker har förskollärarutbildning, lärarutbildning med inriktning mot förskola eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska även ha erfarenhet av arbete som förskollärare inom förskola, alternativt ha annan erfarenhet av arbete med barn och/eller ungdomar som arbetsgivaren bedömer relevant.

I din roll som förskollärare ska du ha goda kunskaper om förskolans uppdrag och vara väl bekant med förskolans läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att anpassa din undervisning till barnen och låta dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. Du ska på ett kvalitetsmedvetet sätt skapa goda förutsättningar för barnets utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

I din roll som förskollärare ska du gestalta en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

Information om tjänsten

Tillträde: 2019-08-05

Anställningsform: Tillsvidareanställning 

Sysselsättningsgrad: 100 % 

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3163

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 16 juni 2019