Fysioterapeut/sjukgymnast till LeanlinkSista ansökningsdatum: 2019-02-26
Referensnummer: 2549

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Kontaktperson:

Karin Andersson, Verksamhetschef, 013-263447

Albert De Haan, Facklig repr LSR, 010-1037048

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Leanlinks Hälso- och sjukvårdsorganisation har avtal med Äldrenämnden avseende rehabiliteringsinsatser och personliga hjälpmedel till personer i både särskilt och ordinärt boende i Linköpings kommun. Hos oss tillhör du en större grupp kollegor med goda möjligheter till kompetensutbyte mellan olika professioner, såsom arbetsterapeuter, sjuksköterska och fysioterapeuter. Det finns möjligheter att forma din roll som arbetsterapeut och vi arbetar aktivt för att du som medarbetare ska kunna utvecklas inom organisationens olika verksamhetsområden.

Vi söker nu en fysioterapeut/sjukgymnast till hemrehab/ordinärt boende för visstidsanställning till och med 2019-12-31 med sysselsättningsgrad 100 %. 

Arbetsbeskrivning

Tjänsten är delad mellan ordinärt boende och minigym.

I arbetsuppgifterna som fysioterapeut ingår insatser såsom bedömning, förskrivning och utprovning av hjälpmedel, träning i hemmet i ordinärt boende.

Inom ordinärt boende arbetar fysioterapeuten framförallt mot Hemrehab men även mot distrikt. Som fysioterapeut träffar man personer som bor hemma i sitt eget boende. På Hemrehab arbetar man mot personer som efter en sjukdom eller skada behöver en period med mer intensiv träning i hemmet. Här arbetar man i team med arbetsterapeuter, fysioterapeuter och sjuksköterska.

I tjänsten ingår även ansvar för minigym inom äldreomsorgens fritidsverksamheter. I arbetsuppgifterna för minigym ingår bland annat att: vara tillgänglig på respektive minigym, handleda den ordinarie personalen i deras arbete med träningsinstruktioner i form av egenvård, genomföra regelbundna nätverksmöten samt stötta och bidra till kompetensutveckling av personal på fritidsverksamheternas minigym, delta i arbetet med att lokalt genomföra nationella kampanjer inom området t ex fallprevention för äldre personer.

Arbetet är självständigt och innebär samverkan med många olika aktörer, vilket ställer höga krav på flexibilitet och samarbetsförmåga.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • Är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast.
  • Har körkort då du i samband med kundbesök kommer att åka en hel del bil i tjänsten.
  • Har goda kunskaper i det svenska språket och kan formulera dig väl såväl skriftligt och muntligt då arbetet innebär mycket kundkontakter och en stor del dokumentation.

För att lyckas och trivas i ditt uppdrag känner du igen dig i beskrivningen nedan:

  • Du har en förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett fungerande och effektivt sätt. Du sätter upp och håller satta tidsramar.
  • Då arbetet i stor utsträckning är självständigt är du drivande och självgående med vana av att strukturera upp ditt arbete och att ta ansvar för att leda dina processer framåt. 
  • Du är lösningsfokuserad, har god samarbetsförmåga och ett flexibelt förhållningssätt i ditt arbete då du samverkar med flertalet aktörer. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.
  • Du är lyhörd och har förmågan att bemöta kunders olikheter på ett professionellt sätt samtidigt som du är intresserad av att skapa och underhålla relationer till dina kunder.  

Information om tjänsten

Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: visstidsanställning till och med 2019-12-31

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1 st.

Ref. nr: 2549

Om Leanlink

Leanlink är Linköpings kommuns utförarorganisation och här jobbar vi med verksamhet inom områdena stöd, omsorg, kost och service. Vi har en spännande bredd av verksamheter och är 2500 medarbetare som alla jobbar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Vi drivs av att skapa bra dagar för våra kunder och medarbetare samt att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för dem vi är till för. Läs mer om Leanlink och våra olika verksamheter på leanlink.se

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 26 februari 2019