Grundskollärare med uppdrag kring problematisk skolfrånvaroSista ansökningsdatum: 2019-08-17
Referensnummer: 3658

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Charlotta Stjärne, Rektor, 013-263995

Tilda Ingesson, HR-konsult, 013-263349

Adisa Katana, Representant LR, 013-263081

Ljiljana Masic, Representant LF, 013-263081

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Birgittaskolan är en kommunal skola med både gymnasium, SFI och vuxenutbildning som ligger mitt i Linköping och har runt 2000 elever. IVAS är en enhet på Birgittaskolans gymnasium som riktar sig mot elever inom Autismspektrumtillstånd (AST). Våra ca 80 elever läser fyra år på programmen för naturvetenskap eller samhällsvetenskap, programinriktat val eller individuellt alternativ. Vi arbetar i små klasser med individbaserad undervisning för att kunna hjälpa våra elever i såväl studier som i den personliga utvecklingen. Vi lägger stor vikt vid individbaserat bemötande och vi arbetar nära vårdnadshavare och omvärlden.

Arbetsbeskrivning

Del av ditt arbete kommer att vara undervisning för de elever som läser upp grundskolebehörigheten. Den andra delen innebär utveckling av och sedan arbete med olika former för undervisning av elever med problematisk skolfrånvaro. Arbetet sker tillsammans med övriga lärare, speciallärare och elevhälsan.

Du kommer vara mentor tillsammans med kollegor på individuellt alternativ. Stort fokus ligger på att ha en helhetssyn kring elevens lärande och mående i samverkan med kollegor, elevhälsa och andra berörda funktioner.

Kvalifikationer

Vi utökar vår verksamhet och söker Dig som är legitimerad lärare 7-9. Vi söker Dig som har nya tankar och ideér kring problematisk skolfrånvaro och hur vi kan göra skolan meningsfull för alla elever. Erfarenhet av arbete med elever inom autismspektrum är meriterande.

Vi söker Dig som har en nyfikenhet och ett stort engagemang för elever i behov av stöd och som vill engagera dig i att få eleven att växa och utvecklas. Du har förmågan att se hela elevens behov, ta hänsyn till individuella förutsättningar, se kreativa lösningar, ha god kommunikations- och samarbetsförmåga samt lägga stor vikt vid att skapa goda relationer. Du är lyhörd, tålmodig och har förmåga att anpassa dig efter ändrade förutsättningar. Du jobbar noggrant, lösningsfokuserat och lågaffektivt. Du är trygg i din yrkesroll.

Information om tjänsten

Tillträde: 2019-08-08

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3658

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 17 augusti 2019