Heltidsmentor till ArenaskolanSista ansökningsdatum: 2019-09-19
Referensnummer: 3798

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Cecilia Persson, Anställande chef, 013-207941

Therese Waller, Facklig repr Kommunal, 013-206485

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Arenaskolan är en idrottsskola belägen vid Linköpings fotbollsarena. I nya fina lokaler erbjuder Arenaskolan bra förutsättningar för studier och aktivt idrottande för alla våra elever. Skolan har profiler inom fotboll, hockey, innebandy, konståkning, simning, dans och tennis. På Arenaskolan går idag cirka 550 elever i årskurs 7-9. Vi har en rektor och två biträdande rektorer och vi är totalt ca 80 personal. Arenaskolans övergripande mål är Maximalt lärande, likvärdighet, lust och engagemang. De målen når vi bland annat genom att arbeta tillsammans och fokuserat med att alla elever ska känna trygghet och studiero i skolan, vilket är en förutsättning för lärande.

Arbetsbeskrivning

Uppdraget som heltidsmentor innehåller följande arbetsuppgifter;

Som heltidsmentor ingår du i organisationen kring elevcoacher, d.v.s. du kommer att arbeta aktivt med skolans värdegrundsarbete med elever utanför klassrummet. Du kommer att ansvara tillsammans med annan elevcoach för elevcafé, uppis, studietorg och korridorer. Du kommer även vara s.k. "heltidsmentor" och det innebär att du är klassföreståndare för vissa elever med särskilda behov och har löpande kontakt med vårdnadshavare och håller i utvecklingssamtal med dem. Du kommer också att samverka med andra instanser/myndigheter inom råd, stöd och hälsa såsom BUP, socialtjänsten med flera.

Du är bra på att hantera konflikter och du kommer även att utreda, åtgärda, följa upp och avsluta kränkningsärenden tillsammans med övriga heltidsmentorer/elevcoacher på skolan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lätt att skapa kontakt med ungdomar men behåller ett vuxet förhållningssätt. Du har en mycket god samarbetsförmåga och du gillar utmaningar. Du har ett lågaffektivt förhållningssätt. Flexibilitet, egna idéer, och att våga testa nya saker är avgörande i rollen som heltidsmentor på Arenaskolan. Du har erfarenhet av arbete i grundskolan och med åldern 13-16 år. Det är en merit om du arbetat med ungdomar även i föreningslivet. Vi söker dig som har förmågan att sätta dig in i andras perspektiv och som har en god förståelse för hur människor tar till sig budskap. Du tillför engagemang och energi i arbetet och du upplevs som trygg och stabil. Du har ett gott omdöme i dina uttalanden och agerande och du är lyhörd och är mottaglig för motparten.

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

Information om tjänsten

Tillträde: 2019-09-01

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3798

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 19 september 2019