Kock till Kost & Restaurang, Anders Ljungstedts GymnasiumSista ansökningsdatum: 2019-09-29
Referensnummer: 3911

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Marita Jonsson, Restaurangområdeschef, 013-20 79 60

Ulle Haamer, HR-administratör/Rekryterare, 013-20 73 90

Therese Waller, Facklig företrädare, Kommunal, 013-20 64 85

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Kost & Restaurangs affärsidé: att erbjuda våra kunder en prisvärd måltid som är god och vällagad med rätt kvalitet och servicenivå.

Leanlink, Kost & Restaurang har idag cirka 270 tillsvidareanställda medarbetare som arbetar i något av våra 75 kök. Verksamheten är indelad i fyra restaurangområden och där varje område leds av en restaurangområdeschef. Våra 29 tillagningskök lagar cirka 24 000 portioner mat om dagen som serveras i egen skolrestaurang eller levereras till närliggande skolor, förskolor samt äldreomsorgen.

Anders Ljungstedts gymnasium är närmast granne med Saab arena. Det är enkelt att ta sig till skolan som ligger en kort promenad från Linköpings resecentrum. Skolan har idag 1200 elever. Det lagas ca 1700 portioner lunch varav 700 serveras på Anders Ljungstedts gymnasium. Till omsorgen som består av servicehus, äldreboende och dagverksamheter skickas 500 portioner lunch och 200 portioner kvällsmål, 500 matkorgar portionsförpackas till hemtjänsten.

Vi utvecklar ständigt vår verksamhet och våra arbetslag. Just nu söker vi tre inspirerande kockar där du kommer att ingå i ett arbetslag om 17 personer, vi arbetar på ett tolvveckors schema inklusive tjänstgöring var tredje helg.

Arbetsbeskrivning

I tjänsten ingår att tillaga och servera lunch, samt specialkost i enlighet med gällande avtal. Du ansvarar för att rätt produkt packas i rätt tid och kommer till rätt kund. Du ansvarar för att beställa livsmedel och övriga produkter från våra upphandlade leverantörer. Vidare arbetar du med egenkontroll och efterarbete såsom städning samt disk. Du möter våra gäster under lunchtid. Vid behov ska du ersätta våra kockar på servicehusrestaurang i Kärna och på restaurang Arenaskolan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har godkänd gymnasieutbildning inom hotell och restaurang, storhushåll eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.Du har ett gediget intresse för mat och du har minst 2-års dokumenterad erfarenhet från restaurang och storkök. Du har goda kunskaper i matlagning inklusive specialkost och det är meriterande om du tidigare har arbetat med skolmat. Vi ser också att du har goda kunskaper om gällande regler och riktlinjer avseende livsmedelshygien och egenkontroll. Du behöver vara en god datoranvändare och det är meriterande om du har praktisk erfarenhet av att arbeta i Agresso eller liknande system.

För att lyckas i rollen som kock behöver du ha ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. Du är van vid att handla i enlighet med fattade beslut och gällande styrdokument för att nå verksamheters mål. Vi söker dig som är självständig, noggrann, planerar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och du tar ansvar för din uppgift. Det är viktigt att du har en positiv grundsyn samt är trygg i dig själv eftersom du måste kunna samarbeta med olika personer och grupper. Arbetet kräver goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift för att säkerställa matens kvalitet, gästens hälsa och din egen säkerhet.

Information om tjänsten

Tillträde:  2019-11-01 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 3 st

Ref. nr: 3911

Om Leanlink

Leanlink är Linköpings kommuns utförarorganisation och här arbetar vi med verksamhet inom områdena stöd, omsorg, kost och service. Vi är ca 2500 medarbetare som alla arbetar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Vi drivs av att skapa bra dagar för våra kunder och medarbetare samt att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för dem vi är till för. Läs mer om Leanlink och våra olika verksamheter på leanlink.se

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 29 september 2019