Kurator i grundskola och grundsärskola till BlästadsskolanSista ansökningsdatum: 2019-09-30
Referensnummer: 3809

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Chistina Bradley Ireman, Rektor, 013-207961

Sabine Cervin, Rektor, 013-207890

Marie Häggh, Biträdande rektor, 013-207674

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Blästadsskolan är en mångfacetterad verksamhet som består av grundskola F-6, fritidshem, grundsärskola, träningsklass och hörselklass och är belägen i Linköpings södra stadsdelar. Skolans grundläggande arbete riktar sig mot att alla ska ta ansvar för sin kunskapsutveckling, för varandra och för vår gemensamma miljö.

Blästadsskolan ska vara en skola som ger trygghet och goda kunskaper.

Arbetsbeskrivning

I din roll som kurator kommer du att ha direktkontakt med elever, vårdnadshavare, pedagoger och klassresurser på Bläsatdsskolans grundskola och grundsärskola. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat vara att leda skolans Trygghetsteam, vara en del av elevhälsoteamen, genomföra och delta samtal med elever, vårdnadshavare och övrig personal på grundskolan och grundsärskolan.

Rollen som kurator på Blästadsskolan ställer krav på god pedagogisk insikt och empatisk förmåga då du kommer att möta elever och personal i samtal från två skolformer, grundskola och grundsärskola. Du kommer att samarbeta med rektorer, skolpsykologer, specialpedgoger, skolsköterska och  tillsammans arbetar vi för att skapa en helhetssyn kring eleven med fokus på "barnets bästa".

Kvalifikationer

Du är utbildad socionom eller motsvarande, är trygg i din yrkesroll och kan skilja på det personliga och det professionella. För att lyckas i rollen krävs att du har ett stort engagemang för elever med funktionsnedsättning och elever i behov av särskilt stöd. Det är en fördel om du har arbetat som kurator med barn och ungdomar i utbildningssammanhang.

Du har god samarbetsförmåga, lyssnar och kommunicerar med andra på ett konstruktivt sätt. Du har förmåga att skapa och upprätthålla sociala relationer och väljer att se möjligheter istället för hinder. Du är självständig och kan planera och organisera ditt arbete samt leda andra framåt mot ett gemensamt mål. 

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3809

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 30 september 2019