Kurator till BäckskolanSista ansökningsdatum: 2019-09-24
Referensnummer: 3803

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Pia Lindgren, Rektor, 013-208728

Christina Gustavsson, Facklig föresträdare SSR, 013-20 78 54

Maria Allinggård, Lärarnas Riksförbund

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Bäckskolan är en mångkulturell F-6 skola med fritidshem och fritidsklubb och har sammanlagt ca 150 elever och 40 medarbetare. Skolan ligger i stadsdelen Berga med närhet till naturområden som Tinnerbäcken och Tinnerö naturreservat.

Bäckskolan arbetar målmedvetet och kollegialt med det professionella förhållningssättet och främjande elevhälsoarbetet så att alla elever ges förutsättningar att maximera sitt lärande och nå högre måluppfyllelse i en trygg inkluderande skolmiljö. Medarbetarna på skolan är viktiga resurser där många har lång erfarenhet av Bäckskolan.

Arbetsbeskrivning

Arbetet som kurator inom grundskola innefattar förebyggande elevvårdsarbete samt konsultativt arbete på individ-, grupp- och strukturell nivå. Som kurator ingår du i skolans elevhälsoteam vars främsta uppgift är att arbeta med att skapa en god arbetsmiljö för skolans elever. I elevhälsoteamet ingår rektor, biträdande rektor, skolsköterska, psykolog, logoped och speciallärare. Elevhälsans uppdrag är främst att arbeta förbyggande och hälsofrämjande.

Kurators uppdrag innebär även att utifrån en helhetssyn på individen föra dialog, observera, analysera, förstå och arbeta med sociala processer och problem. Utifrån dina kunskaper ger du råd om lämpliga strategier, metoder och verktyg för att ge elever möjlighet till ökad måluppfyllelse. Rollen som kurator kan även innebära kontakt och samarbete med externa aktörer.

Kvalifikationer

Du har en socionomexamen eller en motsvarande examen. Tidigare arbetslivserfarenheter inom skola är meriterande.

Vi söker dig som har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor. Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Vi söker en trygg och stabil person med god självinsikt som ser relationer i sitt rätta perspektiv och som har förmågan att skilja på det som är personligt och det som är professionellt.

Tjänsten kräver också att du har förmågan att arbeta självständigt, vara initiativtagande och flexibel i ditt arbetssätt. Du behöver kunna planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt och sätta upp och hålla tidsramar.

Information om tjänsten

Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 50 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3803

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 24 september 2019