Kurator till VidingsjöskolanSista ansökningsdatum: 2019-06-28
Referensnummer: 3398

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Sabina Rakovic, Rektor, 013-207899

Christina Gustavsson, Facklig föresträdare SSR, 013-20 78 54

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Vidingsjöskolan tillhör Södra skolområdet och har elever i årskurserna från förskoleklass till årskurs sex. Vidingsjöskolan är belägen i Vidingsjöområdet med vackra omgivningar. Vidingsjöskolan leds av rektor och biträdande rektor, vi har behörig och kompetent personal som fortlöpande arbetar för att utveckla verksamheten. Vi söker en kurator som ska arbeta på vår skola och tillsammans med övriga kompetenser i elevhälsoteamet, medarbetare och rektorer arbeta förebyggande och hälsofrämjande.

Arbetsbeskrivning

Du ska arbeta som kurator på Vidingsjöskolan. Du ska ingå i vårt elevhälsoteam och vara en del av vår stödgrupp på skolan samt delta i skolområdets nätverk för kuratorer. Du ska samverka med pedagoger för att säkerställa alla elevers rätt till utbildning. I teamarbetet har du direktkontakt med elever, vårdnadshavare och pedagoger för att hitta vägar till en fungerande skolgång. Arbetsuppgifterna är varierande som att göra sociala kartläggningar, ta fram individuella handlingsplaner, samverka med socialtjänsten och Barn- och ungdomspsykiatrin. Du ska även arbeta aktivt i klasrummen och på skolgården för att stärka våra elever i deras sociala utveckling. 

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten har en socionomexamen eller likvärdig högskoleutbildning. Det är en fördel om du arbetat som kurator med barn och ungdomar. Erfarenheter av arbete med psykologiska och sociala aspekter inom grundskolan är önskvärda. Fördjupad kompetens gällande barn/elever med socioemotionella svårigheter och psykisk ohälsa är särskilt meriterande.
Som person är du trygg i dig själv och kan skilja på det personliga och det professionella. Du har god samarbetsförmåga och lyssnar och kommunicerar med andra på ett konstruktivt sätt. Du har förmåga att skapa och upprätthålla sociala relationer och du väljer att se möjligheter istället för hinder. I ditt arbete ser du det som självklart att planera och organisera på ett effektivt sätt.

Information om tjänsten

Tillträde: 2019-08-01

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 75- 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3398

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 28 juni 2019