Lärarassisten till Ekängens skolor



Sista ansökningsdatum: 2019-06-25
Referensnummer: 3421

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Kontaktperson:

Malinda Collin, Lärarförbundet, 013-26 37 27

Anneli Green

Frida Kindeland, Facklig representant för Kommunal, +46722400827

Ansök här!

Om arbetsplatsen 

Ekängens skolor består av två skolor. Bärstadskolan med årskurserna F-1 och Ekängsskolan med årskurserna 2-6. Vi har tre klasser per årskurs, sex fritidsavdelningar och ett öppet fritidshem. Skolorna är belägna ca 6 km från centrum i en härlig miljö, nära Roxen och med skogar inpå knuten. Bussförbindelserna är goda.

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi en lärarassistent som i första hand ansvarar för vikariehantering på morgnarna, som sedan vikarierar och därefter utför administrativa arbetsuppgifter åt lärarna. Tre dagar i veckan följer du med våra årskurs 6 elever till sina språkval och hemkunskapslektioner som de har på andra skolor. Det innebär att du åker buss med dem, följer dem till lektionerna och är resurs på dessa lektioner. Att vara lärarassistent är ytterst viktigt, då du bidrar till att skolans vardag går ihop. Du bidrar på det sättet till ett positivt arbetsklimat där människor trivs och vill arbeta. Du kommer också att vara ett stöd för lärare och elever både i och utanför klassrummet. Även kontakt och samarbete med vårdnadshavare ingår i arbetsuppgifterna. 

Vi söker dig:

  • Som vill arbeta med barn och ungdomar
  • Som vill vara ett stöd för lärare och elever både i och utanför klassrummet.
  • Som är social och lösningsfokuserad.
  • Som är initiativrik och strukturerad.
  • Som vill arbeta inom skolans värld och kanske inspireras till att eventuellt utbilda dig vidare till lärare.

Kvalifikationer

Du behöver tänka lösningsfokuserat, vara flexibel och ha förmåga att identifiera, prioritera och utföra de uppgifter som behöver göras. Du har god samarbetsförmåga och kommunicerar utifrån ett lösningsfokuserat perspektiv i varje möte med kollegor, elever och vårdnadshavare. Du har ett professionellt förhållningssätt i mötet med elever och föräldrar samt förmågan att bygga goda relationer och är ansvarstagande, strukturerad och kvalitetsmedveten.

Information om tjänsten

Tillträde: 2019-08-06

Anställningsform: visstidsanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3421

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 25 juni 2019