Lärarassistent till HagbyskolanSista ansökningsdatum: 2019-08-02
Referensnummer: 3486

Anställningsform: Visstidsanställning kortare än 6 månader

Kontaktperson:

Åsa Wallén, Rektor, 013- 205312

Therese Waller, Kommunal, 013-206485

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Hagbyskolan är en F-6 skola med i dagsläget runt 360 elever. Vi är den lilla skolan med de stora möjligheterna belägen i de södra delarna av Linköping.

Skolan består av flera små hus där varje årskurs bedriver sin skolverksamhet och därefter sin fritidsverksamhet. Husen ligger på en liten skogbeklädd kulle med fantastiska lekytor i mitten. Skolgården inbjuder till rörelse, lek och utomhuspedagogik. Vi ser att hälsa och inlärning gynnas av fysisk aktivitet och hos oss är det prioriterat att alla elever får pulshöjande aktiviteter varje dag. Vi har också ett välfungerande elevhälsoteam som arbetar för att eleverna på skolan både ska känna välbefinnande och nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling. Dessa två faktorer går hand i hand och är en förutsättning för en god elevhälsa.

Hos oss arbetar vi för att ge eleverna goda kunskaper och framtidstro genom maximalt lärande, likvärdiga förutsättningar samt lust och engagemang. Vi arbetar tillsammans mot tydliga mål för att skapa bästa förutsättningar för våra elever.

Arbetsmiljön kännetecknas av glädje och humor bland engagerade pedagoger som stöttar varandra i den dagliga utvecklingen av skolans verksamhet. På Hagby har vi alltid nära till skratt. Det är i mötet mellan pedagog och elev som kvalitét skapas. 

Arbetsbeskrivning

Du kommer att vara ett stöd för lärarna i det dagliga arbetet. Arbetet innebär både administrativa och praktiska arbetsuppgifter. Bland annat ingår att vara ett stöd i och utanför klassrummet, elevkontakt på raster och vid luncher, att vara eleverna behjälplig vid olika aktiviteter samt verksamhetsplanering. Även kontakt och samarbete med vårdnadshavare ingår i arbetsuppgifterna. I rollen som lärarassistent bidrar du till att skolans vardag går ihop.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • Vill arbeta med barn och ungdomar.
  • Vill vara ett stöd för både lärare och elever i och utanför klassrummet.
  • Är social och intresserad av andra människor.
  • Är strukturerad och lösningsfokuserad.
  • Vill arbeta i skolans värld och kanske funderar på att utbilda dig till lärare.

Du är intresserad av skolans värld och har förmågan att bygga goda relationer, är ansvarstagande och strukturerad. Du samarbetar gärna med andra men kan också arbeta självständigt och ta egna initiativ för att hitta goda lösningar. Du är en god förebild samt har ett professionellt förhållningssätt i mötet med elever och vårdnadshavare.

Information om tjänsten

Tillträde: 2019-08-26

Anställningsform: Visstidsanställning t.o.m. 

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3486

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 2 augusti 2019