Lärare 4-6 till Vikingstad skolaSista ansökningsdatum: 2019-07-08
Referensnummer: 3527

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Päivi Säteri, Rektor, 013-20 55 60

Madeleine Björk, Lärarförbundet

Marie-Louise Jonasson, Kvalitetskoordinator, 013-263720

Ansök här!

 

Om arbetsplatsen

Vi erbjuder möjlighet att utöva din kompetens i ett meningsfullt arbete som har betydelse för många andra människor. Du får ta del av vår verksamhet som aktivt arbetar för medarbetarskap, ledarskap, jämställdhet och mångfald. Vi satsar på våra medarbetare och erbjuder möjligheter till kompetensutveckling och karriärmöjligheter.

Vikingstad skola är nyrenoverad och ligger mitt i samhället Vikingstad. Vi arbetar aktivt enligt mottot Vikingstad skola - där varje elev är i fokus. På Vikingstad skola går det strax över 420 elever i årskurserna F-6.

Samhället Vikingstad ligger ca 15 km utanför Linköping och det går enkelt att ta sig både med bil och med pendeltåg som anländer flera gånger i timmen.

På Vikingstad skola har vi valt att satsa på att utöka antalet lärare, något vi valt att kalla för ett flerlärarsystem, för att på så sätt möjliggöra ett kollegialt utbyte, öka inkludering i klassrummet och få en hög  kvalitet på undervisningen. Vi arbetar kontinuerligt med att underlätta utvecklingsarbeten och undervisningen för lärarna. Inom vår verksamhet värderar vi samarbete och gemenskap högt.  

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en lärare till årskurs 4-6 med behörighet att undervisa i svenska och SO.

Som lärare på Vikingstad skola planerar, genomför och utvärderar du undervisningen. Du kommer att ingå i ett arbetslag med två kollegor, där ni tillsammans skapar förutsättningar för elevernas lärande och utveckling mot målen i verksamheten. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en lärarexamen och har erfarenhet av arbete i skola. Vi vill att du ska vara väl förtrogen med skolans styrdokument och brinna för att vilja utveckla skolan och skapa goda lärmiljöer tillsammans med elever och kollegor.

Du har god förmåga att skapa goda relationer och kommunicera med elever, vårdnadshavare och kollegor. Vi ser gärna att du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra, skapar engagemang och delaktighet och är engagerad och tillför entusiasm, energi och lust i arbetet. Du skapar delaktighet och samsyn kring verksamheten och arbetar bra med andra människor och relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. För tjänsten är viktigt att du har god förmåga att lyssna, kommunicera och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och för människors olika förutsättningar. Du anpassar sättet att förmedla sitt budskap till mottagaren. 

Vi söker dig som vill vara en del av en lärande organisation med fokus på skolutveckling och kollegialt lärande. Du tar stort ansvar för att utvecklas i din profession och ser ditt arbete som en möjlighet för att bidra till maximalt lärande för eleverna, dig själv och dina kollegor. 

Information om tjänsten

Tillträde: 2019-08-08

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 3527

 

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 8 juli 2019