Lärare i åk 4-6 Vikingstad skolaSista ansökningsdatum: 2019-06-26
Referensnummer: 3470

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Päivi Säteri, Rektor, 013-20 55 60

Madeleine Björk, Lärarförbundet

Anders Hellmer, Lärarnas Riksförbund

Marie-Louise Jonasson, Tf.rektor, 013-263720

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Vi erbjuder dig som är en engagerad lärare möjlighet att tillsammans med positiva och kompetenta kollegor använda din kompetens i ett meningsfullt arbete som har betydelse för många andra människor. Du får ta del av vår verksamhet som aktivt arbetar för skolans motto Vikingstad skola- där varje elev är i fokus.

Vikingstad skola är nyrenoverad och ligger mitt i samhället Vikingstad. På Vikingstad skola går det strax över 420 elever i årskurserna F-6.

Samhället Vikingstad ligger ca 15 km utanför Linköping och det går enkelt att ta sig både med bil och med pendeltåg som anländer flera gånger i timmen.

På Vikingstad skola har vi valt att satsa på att utöka antalet lärare, något vi valt att kalla ett flerlärarsystem, för att möjliggöra ett kollegialt utbyte, öka inkludering i klassrummet och få en hög kvalitet på undervisningen. Inom vår verksamhet värderar vi samarbete och gemenskap högt

Arbetsbeskrivning

Vi söker två lärare till årskurs 4 och 5 med behörighet att undervisa i Matematik och NO i årskurs 4-6.

Som lärare på Vikingstad skola planerar, genomför och utvärderar du undervisningen. Du kommer att ingå i ett arbetslag där ni tillsammans skapar förutsättningar för elevernas lärande och utveckling mot målen i verksamheten. 

Kvalifikationer

Du som söker har legitimation som lärare i årskurs 4-6 eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har även tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbete som uppdraget som lärare i årskurs 4-6 innebär.

 

Det är ett krav att du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

 

I din roll som lärare i årskurs 4-6 ska du ha goda kunskaper om skolans uppdrag och vara väl bekant med (Lgr11) och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låta dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. Du ska på ett kvalitetsmedvetet sätt skapa goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

 

I din roll som lärare i årskurs 4-6 ska du gestalta en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen. 

Information om tjänsten

Tillträde: 2019-08-08 

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 3470

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 26 juni 2019