Lärare i fritidshem med inriktning idrott och hälsaSista ansökningsdatum: 2019-06-28
Referensnummer: 3451

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Kontaktperson:

Viola Molander, Rektor, 013-207744,

Malin Bjärnlid, Facklig företrädare LR, +46725828670

Maria Turnred, Facklig Lärarförbundet, 013-207740

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Med sitt natursköna läge utgör Fredriksbergsskolan en oas i Linköpings södra stadsdelar. Hos oss vistas eleverna i en trygg och stimulerande miljö. Närheten till naturen stimulerar och aktiverar eleverna på ett hälsofrämjande sätt. Vid undervisning utomhus använder eleverna alla sinnen, samtidigt som inlärningen kopplas till något positivt.

Kompetent och engagerad personal arbetar för att uppmärksamma varje enskild elev och dess behov. Med barnens utveckling och välmående i fokus skapas en trygg och glädjefull atmosfär där elever, personal, fritidsverksamhet och vårdnadshavare arbetar tillsammans.

Fredriksbergsskolan består av följande verksamheter:

  • grundskola F-6
  • Rh-grupp, en särskild undervisningsgrupp som riktar sig till elever med rörelsehinder
  • fritidshem
  • autismspektragrupp

Arbetsbeskrivning

Som lärare i fritidshem ansvarar du för undervisningen i fritidshemmet genom att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Tillsammans med arbetslaget ska du planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i fritidshemmet.

I tjänsten ingår ansvar för undervisningen i idrott och hälsa på ca 70% i år 1-6, 30% är mot fritidshem avdelningen Kristallen.

Du kommer att ingå i ett av skolans arbetslag där du får samarbeta med övriga kollegor på skolan.

Kvalifikationer

Du som söker har legitimation som lärare i fritidshem med inriktning idrott, idrottslärare eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har även tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbete som uppdraget som lärare i fritidshem innebär.

Det är ett krav att du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

I din roll som lärare i fritidshem ska du ha goda kunskaper om fritidshemmets uppdrag och vara väl bekant med fritidshemmets läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låta dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. Du ska på ett kvalitetsmedvetet sätt skapa goda förutsättningar för elevernas utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

I din roll som lärare i fritidshem ska du vara en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

Du ska ha god samarbetsförmåga. Vi ser att du är en trygg person som är stabil och har självinsikt. Vi ser också att du kan skapa goda relationer med alla elever. 

Information om tjänsten

Tillträde: 2019-10-01 - 2020-06-17

Anställningsform: Visstidsanställning

Sysselsättningsgrad: 70 - 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3451

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 28 juni 2019