Lärare i fritidshem till Bärstadskolan, Ekängens skolorSista ansökningsdatum: 2019-08-25
Referensnummer: 3689

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Annelie Greén, Biträdande rektor, 013-294111

Carina Brage, Biträdande rektor, 013-263728

Tomas Kronzell, HR-konsult, 013-263474

Frida Kindeland, Företrädare Kommunal

Malinda Collin, Företrädare Lärarförbundet

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Ekängens skolor består av två skolor. Bärstadskolan med årskurserna F-1 och Ekängsskolan med årskurserna 2-6. Vi har tre klasser per årskurs, sex fritidsavdelningar och ett öppet fritidshem. Skolorna är belägna ca 6 km från centrum i en härlig miljö, nära Roxen och med skogar inpå knuten. Bussförbindelserna till Ekängen är goda.

Alla är viktiga i lagbygget på Ekängens skolor. Vi har särskilt fokus på pedagogiska planeringar och att skapa inkluderande lärmiljöer för våra elever. Vi har också en förstelärare mot fritidshem och en utvecklingsgrupp som driver kvalitetsarbete och utveckling. Vi har en väl utbyggd rastverksamhet.

Vi söker en lärare i fritidshem till Ekängen med placering på Bärstadskolan och som tillsammans med kollegor vill driva och utveckla vår fritidsverksamhet. I vår personalgrupp arbetar vi, utifrån tydliga mål, med kollegialt lärande för att fortlöpande utveckla oss själva och vår verksamhet. 

Arbetsbeskrivning

Som lärare i fritidshem ansvarar du för undervisningen i fritidshemmet genom att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Tillsammans med arbetslaget ska du planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i fritidshemmet.

Kvalifikationer

Du som söker har legitimation som lärare i fritidshem eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har även tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbete som uppdraget som lärare i fritidshem innebär.

Det är ett krav att du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

I din roll som lärare i fritidshem ska du ha goda kunskaper om fritidshemmets uppdrag och vara väl bekant med fritidshemmets läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låta dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. Du ska på ett kvalitetsmedvetet sätt skapa goda förutsättningar för elevernas utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

I din roll som lärare i fritidshem ska du gestalta en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

Information om tjänsten

Tillträde: 2019-10-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3689

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 25 augusti 2019