Lärare i fritidshem till Skeda/Slaka skolaSista ansökningsdatum: 2019-10-12
Referensnummer: 3925

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Jenny Lilja, Rektor, 013-20 60 82

Helene Nilsson, Bitr. rektor, 013-20 73 05

Christoffer Dolk, HR-konsult / Rekryterare, 013-26 27 18

Timo Järvinen, Facklig företrädare, Lärarnas Riksförbund, 013-263387, 076-1185387

Sandra Wahlström, Företrädare Lärarförbundet. Kontakta vid fackliga frågor, 013-207386

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Skeda/Slaka skola består av två små F– 6-skolor med skolbarnsomsorg. Den trygga, småskaliga atmosfären förstärks av att skolorna ligger i en naturskön gammal kulturbygd där utomhusvistelse i en trygg miljö blir en självklar och naturlig del av skolans vardag.

En stabil och kunnig personalgrupp arbetar aktivt med en trygg skolmiljö med personlighet, närhet och omtanke. Skolan har goda resultat i både egna enkäter och kartläggningar samt i kommunens attitydundersökning. Resultaten analyseras och åtgärder sätts utifrån detta.

Tydliga riktlinjer för utvärdering av verksamheten och konkreta åtgärder för att bekämpa alla former av kränkande behandling lägger grunden för en positiv miljö med goda resultat. Det finns en plan mot diskriminering och kränkande behandling med tydliga riktlinjer att följa.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en lärare i fritidshem med placering på ett av våra fritidshem och viss tid i skolverksamheten. Du ska tillsammans med övrig personal ansvara för att utveckla, planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet på fritidshemmet enligt läroplanen.

Du har förmågan att se elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och får elever att växa. Du har lätt för att samarbeta och tillför entusiasm och energi i arbetet.

Kvalifikationer

Du som söker har legitimation som lärare i fritidshem eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har även tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbete som uppdraget som lärare i fritidshem innebär.

Det är ett krav att du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

 Du är en engagerad pedagog som:

  • är väl förtrogen med styrdokument samt tillämpar dessa i den dagliga verksamheten.
  • har både goda pedagogiska kunskaper och ämneskunskaper.
  • är en tydlig ledare som sätter eleven i fokus och engagerar, anpassar och utmanar utifrån elevens egen behov och förutsättningar.
  • har förmågan att bygga och underhålla goda relationer till såväl elever och föräldrar som personal.
  • har ett positivt förhållningssätt, är lösningsfokuserad och ser möjligheter i förändring.
  • är strukturerad, kvalitetsmedveten och visar intresse för att utveckla verksamheten.

Information om tjänsten

Tillträde: 2020-01-07

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3925

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 13 oktober 2019