Lärare i fysik och kemi till Ånestadsskolan 7-9Sista ansökningsdatum: 2019-07-22
Referensnummer: 3565

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Henrik Sävmo, Rektor, 013-262682

Johan Lindskog, Biträdande rektor, 013-207974

Jessica Milch, Facklig företrädare, Lärarförbundet, 013-208838

Camilla Hult Kardfall, Lärarnas Riksförbund, 013-207984

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Ånestadsskolan är en F-9 skola i utkanten av centrala Linköping och har ca. 550 elever och ca. 100 medarbetare. Skolans högstadium erbjuder en profilutbildning inom handboll och en nationell spetsutbildning inom samhällskunskap samt grundskoleutbildning enligt ordinarie timplan. Ånestadsskolans fokusområden är hälsofrämjande skolutveckling, formativt arbetssätt, IKT och fokusbiblioteket som en del av den pedagogiska verksamheten. Med ökad måluppfyllelse och goda kunskaper, behöriga pedagoger med hög kompetens och ett stort engagemang utvecklar vi ständigt verksamhetens arbetsmetoder för att nå en höge måluppfyllelse för alla elever. Vi arbetar för att alla elever ska känna sig trygga och bli bekräftade i sitt lärande. 

Arbetsbeskrivning

Som lärare i fysik och kemi för elever i årskurs 7-9 ansvarar du för undervisningen i skolan genom att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Du har även ansvar för att planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i skolan.

Som lärare i fysik och kemi ingår du i ett ämneslag som har syftet att kollegialt utveckla undervisningen och samverka kring ämnesrelaterade frågor. 

Kvalifikationer

Du som söker har legitimation som lärare i årskurs 7-9 inom de ämnen annonsen avser eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har även tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbete som uppdraget som lärare i årskurs 7-9 innebär.

Det är ett krav att du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

I din roll som lärare i årskurs 7-9 ska du ha goda kunskaper om skolans uppdrag och vara väl bekant med (Lgr11) och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låta dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. Du ska på ett kvalitetsmedvetet sätt skapa goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

I din roll som lärare i årskurs 7-9 ska du gestalta en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen. 

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse 

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3565

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 22 juli 2019