Lärare i matematik och naturkunskap till FolkungaskolanSista ansökningsdatum: 2019-06-25
Referensnummer: 3438

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Peter Andersson, Rektor, 013- 29 49 08

Heléne Johansson, Lärare (LR), 013-20 70 05

Madeleine Atsou, HR-konsult, 013-20 76 81

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Folkungaskolan är en kombinerad grund- och gymnasieskola belägen i centrala Linköping. Totalt finns ca 1500 studerande, varav ca 700 inom gymnasieskolan och 160 anställda på skolan. Gymnasieskolan består av tre program vilka är det samhällsvetenskapliga programmet, det ekonomiska programmet och det estetiska programmet. Gymnasieskolan omfattas även av språkintroduktion.

Folkungaskolan är en stor skola men med en unik sammanhållning. Skolan präglas av en härlig stämning där alla, såväl elever som personal, bidrar till engagemang och gemenskap. Under läsåret 2018/2019 och kommande läsår arbetar vi mycket med att främja elevernas känsla av sammanhang och meningsfullhet i sina studier. 

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu dig som vill undervisa i matematik och naturkunskap på gymnasiet.

Som lärare på Folkungaskolan skapar du förutsättningar för lärande och handleder mot målen för verksamheten. Du planerar, genomför och utvärderar undervisningen. Vidare arbetar du kontinuerligt med att bedöma måluppfyllelsen samt kommunicera denna med eleven. Du deltar i arbetslagsarbete och förväntas samarbeta med kollegor. I läraruppdraget ingår även mentorskap, vilket medför att du deltar i elevvårdsarbete, tar föräldrakontakter och genomför utvecklingssamtal. Vi ser gärna att du deltar i eller driver utvecklingsarbete.

Kvalifikationer

Du är legitimerad lärare till gymnasieskolan i matematik och naturkunskap (bifoga gärna din lärarlegitimation/studieintyg i ansökan). Du har även tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbetet som uppdraget som ämneslärare i gymnasieskolan innebär.  

Som lärare på Folkungaskolan gymnasium ser du till elevernas individuella förutsättningar och behov och anpassar din undervisning utifrån detta. Du är kreativ och försöker hitta nya vägar i din lärargärning för att engagera och motivera dina elever. Du har intresse för att skapa kontakt och samarbete med externa parter. Du har även intresse för ämnesövergripande samarbeten och projekt.

I din roll som lärare i gymnasiet är du trygg i dig själv samt kan skilja på det personliga och professionella. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen. Du arbetar bra med att analysera komplexa frågor och löser dem på ett systematiskt sätt.

Du har god förmåga att förmedla ditt budskap till andra utifrån deras olika förutsättningar samt gör det på ett tydligt sätt. Vidare är du noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandards och ser till att de uppfylls. Du har god förmåga att leda och motivera andra samt skapar engagemang och delaktighet.

I din roll som lärare i gymnasieskolan ska du ha goda kunskaper om skolans uppdrag och vara väl bekant med gymnasieskolans läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låta dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. Du ska på ett kvalitetsmedvetet sätt skapa goda förutsättningar för elevernas utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

Intervjuer sker löpande, men hänsyn kommer att tas till alla sökanden.

Information om tjänsten

Tillträde: 2019-08-08

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 80-100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3438

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Ansök här!

Senast uppdaterad den 25 juni 2019