Lärare i matematik och NO eller naturkunskap till Anders Ljungstedts gymnasiumSista ansökningsdatum: 2019-08-05
Referensnummer: 3580

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Linda Tengel, Rektor, 013-20 59 28

Weine Johansson, Lärarförbundet, +46725827662

Emil Näsström, Lärarnas riksförbund, 0725828668

Camilla Mathiesen-Almström, HR-konsult, 013-263737

Ansök här!

Arbetsplatsen

Anders Ljungstedts gymnasium (ALG) är en stor skola med över 1200 elever/studerande och 220 anställda. Organisatoriskt består skolan av fem rektorsområden med nära samarbeten i frågor där det ger synergieffekter i verksamheten.

Skolan ligger med utsikt över historisk mark - här stred härarna i slaget om Stångebro och är även närmsta granne med Saab arena. Det är enkelt att ta sig till skolan som ligger endast en kort promenad från Linköpings resecentrum. Att ta sig hit med stadsbuss, cykel eller bil fungerar också bra. Det finns gott om parkeringsplatser.

Skolan erbjuder certifierade yrkesutbildningar inom ett stort antal nationella gymnasieprogram. Eleverna utbildas till yrken som exempelvis frisör, elektriker eller barnskötare. På skolan finns även gymnasiesärskola med fem olika inriktningar, introduktionsprogram för elever som saknar behörighet till ett nationellt gymnasieprogram, vuxenutbildning och yrkeshögskoleutbildning.

Vårt engagemang ligger i att skapa en skola där elever utvecklas maximalt utifrån sina egna förutsättningar. En hög måluppfyllelse och anställningsbarhet är skolans mål.

Arbetsbeskrivning

Eftersom vi är en gymnasieskola med yrkesprogram arbetar vi med infärgning av karaktärsämnen i undervisningen i gymnasiegemensamma ämnen. Det innebär att du har ett ämnesövergripande samarbete med dina kollegor i arbetslagen för de program som du undervisar på. Det finns också andra kompetenser kopplade till programmet så som specialpedagog, kurator och studie- och yrkesvägledare. Du har även ett nära samarbete med kollegor i ämneslag.

Som lärare på Anders Ljungstedts gymnasium skapar du förutsättningar för lärande, handleder eleven mot målen och deltar i fostran av eleven till en samhällsmedborgare. Du arbetar kontinuerligt med att bedöma måluppfyllelsen samt kommunicera detta med eleven. I läraruppdraget kan även mentorskap ingå, vilket medför att du deltar i elevvårdsarbete, tar föräldrakontakter och genomför utvecklingssamtal. Vi ser gärna att du deltar i eller driver utvecklingsarbete. På skolan finns ett aktivt arbete med kompetensutveckling inom skolans utvecklingsområden. Vi arbetar ständigt för en högre kvalitet i verksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad gymnasielärare eller grundskollärare i matematik och NO eller naturkunskap. Du kommer att undervisa elever på nationella yrkesprogram på gymnasienivå.

Som lärare på Anders Ljungstedts gymnasium är det viktigt att du tycker om att arbeta med ungdomar och har lätt för att bygga relationer med elever och vårdnadshavare. Du tycker att det är självklart att arbeta tillsammans med olika professioner för att öka elevernas måluppfyllelse. Du har lätt för att samarbeta, är lyhörd för idéer och öppen för såväl ny forskning som beprövad erfarenhet.

Du är tydlig i ditt ledarskap och skapar engagemang och delaktighet. Du är trygg i dig själv och har god självinsikt. Vi vill att du är väl förtrogen med digital teknik och använder dig av det som ett naturligt redskap i ditt arbete. Erfarenhet av arbete med elever i behov av särskilt stöd är meriterande.

Bifoga din lärarlegitimation till din ansökan.

Har du ansökt om din legitimation och inte fått den, bifoga ditt examensbevis.

Du som är nyexaminerad lärare bifoga ett studieintyg från dina avslutade studier.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3580

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 5 augusti 2019