Lärare i musik år 2-3 samt klasslärare år 1-3 till Ekängens skolorSista ansökningsdatum: 2019-06-09
Referensnummer: 3380

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Adalheidur Östlund, Rektor, 013-208767

Malinda Collin, Lärarförbundet, 013-26 37 27

Frida Kindeland, Facklig representant för Kommunal, +46722400827

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Ekängens skolor är en skolenhet som består av två skolor. Bärstadskolan med årskurserna F-1 och Ekängsskolan med årskurserna 2-6. Vi har tre klasser per årskurs, sex fritidsavdelningar och ett öppet fritidshem. Skolorna är belägna ca 6 km från centrum i en härlig miljö, nära Roxen och med skogar inpå knuten. Bussförbindelserna är goda. I vår personalgrupp arbetar vi, utifrån tydliga mål, med kollegialt lärande för att fortlöpande utveckla oss själva och vår verksamhet. Vi arbetar medvetet med att utveckla inkluderande lärmiljöer och tillsammans lär vi oss mer om hur vi bemöter elever med NPF-problematik. Något som kännetecknar våra skolor är trygga elever och personal med hög trivsel.

Arbetsbeskrivning

Är du en engagerad lärare som gillar att utveckla undervisningen tillsammans med dina kollegor och arbetar för att varje elev ska nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling? Vill du arbeta på en skola som satsar på förebyggande och hälsofrämjande arbete? Då är du rätt person för vår skola! Vi söker dig som trivs med, och är van vid att, undervisa i årskurs 1-3. Du ansvarar för undervisningen i musik och delar ansvar för klass och undervisning med kollegor i ett tvålärarsystem. Tillsammans med kollegor planerar, genomför och dokumenterar du det pedagogiska arbetet i skolan. Ungefär 40% av tjänsten är musikundervisning, resten klasslärare.

Kvalifikationer

Du som söker har legitimation som lärare i årskurs 1-3. Du har även tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbete som uppdraget som lärare i årskurs 1-3 innebär. Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket, detta för att du enligt läroplanen ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling.

I din roll som lärare i årskurs 1-3 ska du ha goda kunskaper om skolans uppdrag och vara väl bekant med Lgr11 och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låta dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. Du ska på ett kvalitetsmedvetet sätt skapa goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma. I din roll som lärare i årskurs 1-3 ska du gestalta en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

Information om tjänsten

Tillträde: 2018-08-06

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3380

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 9 juni 2019