Lärare i svenska och engelska till särskild undervisningsgrupp Ljungsbro skola åk 7-9Sista ansökningsdatum: 2019-10-11
Referensnummer: 3941

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Beatrice Zechel, Biträdande rektor åk 7-9, 013-294916

Carolina Andersson, Rektor, 013-20 76 66

Anders Grafström, Lärarnas Riksförbund, 013-206972

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Ljungsbroskolan är en f-9 skola som ligger i centrala Ljungsbro, drygt 10 km från Linköpings centrum. Vi har ca 550 elever från förskoleklass till årskurs 9 varav en del är en kommungemensam särskild undervisningsgrupp i åk 7-9 för elever inom autismspektrum. Vi är ca 85 medarbetare på skolan och vi arbetar ständigt med att utveckla undervisningen för våra elevers maximala lärande. Elevens bästa är alltid i fokus och vår verksamhet präglas av engagemang, kreativitet, dynamik och glädje! 

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu dig som vill bli en del i vår kreativa och dynamiska verksamhet och som genom arbetet vill vara med och skapa de bästa förutsättningarna för lärande. I uppdraget ingår undervisning i svenska och engelska för elever i åk 7-9 i en kommungemensam särskild undervisningsgrupp för elever inom autismspektrum. Tjänsten innebär även mentorsuppdrag.

Du kommer att ingå i ett arbetslag med kollegor som undervisar i den särskilda undervisningsgruppen samt ämneslaget för lärare i svenska och engelska åk 7-9. Arbetslagen och ämneslagen arbetar för att utveckla undervisningen och verksamheten genom en kollegial samverkan. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad ämneslärare i svenska och engelska samt har erfarenhet av arbete med elever inom autismspektrum. Det är meriterande om du har utbildning som speciallärare eller inom specialpedagogik och har erfarenhet av liknande uppdrag. Du är väl förtrogen med grundskolans styrdokument och du har förmåga att omsätta läroplanen och pedagogiska idéer i praktiskt arbete.

Vi tycker det är viktigt att du sätter eleven i centrum. Du utgår från elevernas individuella förutsättningar och ser helheten för elevens skolsituation. Du anpassar din undervisning genom att vara lyhörd och flexibel. Du kommer med nya idéer och angreppssätt som bidrar till att utveckla verksamheten. Du är trygg, stabil med god självinsikt och har förmågan att skapa förtroendegivande relationer till elever, kollegor och vårdnadshavare. 

Information om tjänsten

Tillträde: 2019-12-02

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3941

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 11 oktober 2019