Lärare i undervisningsgrupp, åk 4-6 TanneforsskolanSista ansökningsdatum: 2019-07-04
Referensnummer: 3506

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Jan Eklund, Biträdande rektor, 013-294642

Jessica Wågh, Rektor, 013-207341

Anita Yildiz Gustavsson, Lärare, facklig representant, 013-206000

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Tanneforsskolan är en liten skola mitt i Linköpings stad och är en f-6 skola. På skolan går det ca 200 elever. Vi har närhet till parker, teatrar, Stångån och den simhall som innerstaden erbjuder men skolan ligger ändå skyddat i ett lugnt område. På skolan har vi också särskilda undervisningsgrupper för elever med diagnosticerad grav generell språkstörning. På fritidshemmens tre avdelningar välkomnar vi ca 140 elever varje dag.

På Tanneforsskolan får du en arbetsplats där vi aktivt arbetar mot kommunens övergripande mål där alla elever ska utmanas och utvecklas i sitt lärande på lika villkor. Här skapar vi ett lustfyllt lärande tillsammans med engagerade elever och engagerad personal.

På Tanneforsskolan satsar vi på aktiviteter där hela skolan är delaktig, detta för att skapa en samhörighet och för att hålla denna samhörighet levande. Detta är också en del i vårt trygghetsarbete på skolan. På Tanneforsskolan har du elevens hälsa och välmående i fokus och ser det som en förutsättning för lärande.

Arbetsbeskrivning

Som lärare på Tanneforsskolan är du tryggheten, glädjen, utmanaren, uppmuntraren och utvecklaren. Detta innebär att du trivs med omväxlande arbetsuppgifter och att du tycker om att se elever och kollegor växa och utvecklas. Du drivs av att vara en naturlig del av utvecklingsarbetet på skolan och välkomnar utmaningar i lärarprofessionen. Du är en självklar del i att skapa goda rutiner och ett framåtsyftande arbetssätt för vår skola.

Du utvecklar och driver din undervisning tillsammans med de andra pedagogerna. Du utgår i din undervisning från gällande styrdokument och drivs av att hitta nya undervisningssätt och lockar eleverna allt längre i sin kunskapsinhämtning. Du brinner för att synliggöra lärandet och för att hitta kreativa vägar för detta. IKT (informations- och kommunikationsteknik) är en naturlig del av din undervisning.

Du ska tillsammans med övrig personal ansvara för att utveckla, planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbete som bedrivs på skolan utifrån läroplanen. Förutom undervisning kommer du också ha ett mentorsansvar för en grupp elever. Som mentor är du huvudansvarig för elevens individuella utvecklingsplan (IUP) och för kontakten med hemmet. Tjänsten innebär att du arbetar som lärare i våra särskilda undervisningsgrupper för elever med grav- generell språkstörning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarexamen och är behörig grundskollärare mot åldrarna 4-6. I ditt arbetssätt sätter du elevernas kunskapsutveckling i fokus och att du har en förmåga att anpassa din undervisning mot den elev, de elever, du har framför dig.

Vi ser att du är positiv, lösningsfokuserad, flexibel och har lätt att anpassa dig efter förändrade omständigheter, krav eller förutsättningar. Vi ser också att du har en god samarbetsförmåga med elever, kollegor och vårdnadshavare samt alla övriga kontakter vi kan tänkas ha på en skola. Relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Vi ser att du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt samt att du har en god förmåga att sätta upp och hålla tidsramar.

Vi värdesätter att du visar egen drivkraft och tar egna initiativ för att bidra till verksamhetens mål och elevernas måluppfyllelse. Du har förmåga att se alla elever och tar hänsyn till deras individuella förutsättningar.

Som lärare i särskild undervisningsgrupp för elever med grav- generell språkstörning är det meriterande att ha tidigare erfarenheter att arbeta med elever som har dessa utmaningar i sitt lärande. 

Information om tjänsten

Tillträde: 2019-08-06 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 50%-100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3506

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 4 juli 2019