Lärare i vård- omsorg till Birgittaskolans gymnasiumSista ansökningsdatum: 2019-06-19
Referensnummer: 3442

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Kontaktperson:

Magdalena Hammar, Rektor, 013-263062

Ljiljana Masic, Representant LF, 013-263081

Adisa Katana, Representant LR, 013-263081

Helena Schyldt, HR-konsult, 013-263349

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Birgittaskolan är en kommunal skola med gymnasium, vuxenutbildning samt SFI. Till Birgittaskolans gymnasium hör även IVAS som riktar sig mot elever inom autismspektrum. Vuxenutbildningen bedriver utbildning både på grundläggande nivå och gymnasienivå. Hos oss arbetar ca 210 anställda. Enhetens verksamheter är samlade i gemensamma lokaler i Linköpings innerstad och har totalt över 2000 elever.
 
Birgittaskolans gymnasium har idag ca 405 elever och 60 medarbetare. Vi erbjuder ett yrkesförberedande program i vård- och omsorg på vårt certifierade Vård- och omsorgscollege samt två högskoleförberedande program; Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet. Vi erbjuder också ett introduktionsprogram. Vi har även elever som studerar på nationella idrottsutbildningar inom ishockey, golf och konståkning. På vuxenutbildningen arbetar 46 personer som tillsammans ansvarar för måluppfyllelse, kvalité och utveckling av verksamheten. Den grundläggande och gymnasiala vuxenutbildningen sker som när- eller distanskurser. På Birgittaskolan arbetar vi aktivt för att alla elever på skolan ska känna sig sedda och utvecklas utifrån sin förmåga.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en lärare i vård- och omsorg som kommer undervisa både på gymnasiet och på vuxenutbildningen. Du kommer tillsammans med dina kollegor planera och genomföra undervisning i yrkesämnen på Vård- och Omsorgsprogrammet. Tjänsten innebär undervisning i både teori och praktik enligt gällande läroplan, APL-besök samt mentorskap.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är behörig vård- och omsorgslärare samt undersköterska. Det är meriterande om du är legitimerad sjuksköterska. Även yrkeserfarenhet från gymnasieskola ser vi som positivt.

Som person ser du helheter och tar hänsyn till det större perspektivet för lärande. Du är lyhörd för elevens olika behov och har god förståelse för elevers olika förutsättningar för lärande. Du tillför entusiasm, energi och lust i arbetet samt skapar delaktighet och samsyn kring verksamheten. Du ser vikten av att skapa goda relationer med såväl elever som kollegor. Du tycker om att samarbeta kring eleven och ha en helhetssyn som bidrar till bästa möjliga trygghet och lärmiljö för denne. 

Information om tjänsten 

Tillträde: 2019-08-08

Anställningsform: Visstid tom 2020-08-07

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3442

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 19 juni 2019