Lärare textilslöjd till RosendalsskolanSista ansökningsdatum: 2019-09-10
Referensnummer: 3752

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Karin Lång, Rektor, 013-207905

Mari Lindqvist, Representant Lärarförbundet, 076-8548399

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Rosendalsskolan ligger i bostadsområdet Skäggetorp. På skolan går ca 400 elever fördelat i årskurserna F-5. Vi har fyra fritidsavdelningar för elever i åk F-3 samt öppen fritidsverksamhet för elever i åk 4-5. Hos oss kommer du att vara en av ca 90 medarbetare som samverkar aktivt för att förverkliga vår vision om allas lika värde, lika behandling och maximalt lärande.

Vi erbjuder dig;

  • en mångkulturell skola som utmanar och berikar
  • en tydlig och lyhörd organisation som utvecklar, stimulerar och stöttar
  • ett engagerat kollegium som arbetar systematiskt med det kollegiala lärandet för elevernas optimala utveckling
  • en lärande miljö där IKT används som ett naturligt verktyg i vardagen

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en behörig lärare i textilslöjd för undervisning på låg- och mellanstadiet.

Tillsammans med din kollega i trä- och metallslöjd kommer du att planera och följa upp undervisningen. Dokumentation av elevernas utveckling och lärande, samverkan med andra professioner och vårdnadshavare ingår i dina arbetsuppgifter. Du blir en del av ett arbetslag med engagerade och kompetenta pedagoger som kollegor och du kommer att delta i det pedagogiska utvecklingsarbetet på enheten.

Tjänsten är på 100 % gäller tillsvidare under förutsättning att du har examensbevis och lärarlegitimation.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare för undervisning i textilslöjd på låg- och mellanstadiet.

Du ska vara väl förtrogen med skolans styrdokument och tillämpa dessa i den dagliga verksamheten. Du ska också ha goda pedagogiska kunskaper och ämneskunskaper samt kontinuerligt utvärdera ditt arbete och dina undervisningsstrategier.

Du är en tydlig ledare som organiserar arbetet så att en trygg lärandemiljö skapas som grundar sig på respekt och samarbete. Det är självklart att du sätter eleven i fokus och engagerar, anpassar och utmanar utifrån elevens behov och förutsättningar samt uttrycker tillit till elevens förmåga. Du har förmåga att bygga goda relationer till såväl elever och föräldrar som personal.

Det ett krav att du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du ska enligt läroplanen (Lgr11) organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Som person:

  • är du trygg, stabil och har självinsikt med ett positivt och lösningsorienterat förhållningssätt
  • ser du relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och det professionella och förhåller sig på ett sätt som är anpassat till situationen
  • har du en sund människosyn med välgrundade värderingar och förmåga att tänka begreppsmässigt på frågor ur ett etiskt perspektiv
  • besitter du en god samarbetsförmåga och arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört sätt
  • kommunicerar du på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram på rätt sätt

Passar denna beskrivning in på just dig och låter det som ett spännande och givande uppdrag? Skicka i sådana fall in din ansökan till oss redan idag.

Välkommen med din ansökan. Vi ser fram emot att få veta mer om dig och förhoppningsvis också samarbeta med dig.

Information om tjänsten

Tillträde: Snarast

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3752

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 10 september 2019