Lärare till förskoleklass Ekängens skolorSista ansökningsdatum: 2019-10-06
Referensnummer: 3785

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Carina Brage, Bitr.rektor, 013-263728

Malinda Collin, Lärarförbundet, 013-26 37 27

Frida Kindeland, Facklig representant för Kommunal, +46722400827

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Ekängens skolor är en skolenhet som består av två skolor. Bärstadskolan med årskurserna F-1 och Ekängsskolan med årskurserna 2-6. Vi har tre klasser per årskurs, sex fritidsavdelningar och ett öppet fritidshem. Skolorna är belägna ca 6 km från centrum i en härlig miljö, nära Roxen och med skogar inpå knuten. Bussförbindelserna är goda. 

I vår personalgrupp arbetar vi, utifrån tydliga mål, med kollegialt lärande för att fortlöpande utveckla oss själva och vår verksamhet. Förebyggande och hälsofrämjande arbete är viktigt för oss. Vi arbetar medvetet med att utveckla tillgängliga lärmiljöer, tillsammans lär vi oss mer om hur vi bemöter elever med NPF-problematik. Som ett led i detta har alla elever pulshöjande aktiviteter på schemat varje dag, dels för det fysiska välmåendet och dels för att förbättra förutsättningarna för ett gynnsamt lärande. Något som kännetecknar våra skolor är trygga elever och personal med hög trivsel.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som tillsammans med kollegorna vill driva och utveckla vår verksamhet i förskoleklass på förmiddagen och på fritidshemmet på eftermiddagen. Eleverna ska möta en trygg och kreativ lärandemiljö under hela dagen. Du ska självständigt och tillsammans med arbetslaget planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet i elevgruppen enligt skolans läroplan och de lokala styrdokumenten. Du har förmågan att se elevers olika behov, ta hänsyn till deras individuella förutsättningar och få dem att växa. Språk- och språkutvecklande arbetssätt är särskilt viktigt eftersom det lägger grunden för elevers fortsatta skolgång. Det är också viktigt att stimulera elevernas sociala kompetens, kamratrelationer och att bidra till ett

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare eller lärare med behörighet att undervisa i F-3. Du ska vara väl förtrogen med skolans styrdokument. Du besitter goda kunskaper om språkutvecklande arbetssätt samt om språklig medvetenhet och barns skriftspråkliga utveckling.

Som person ser du möjligheter istället för hinder och är öppen för förändringar. Du har ett kreativt och nyfiket förhållningssätt samt har en god samarbetsförmåga. 

För att tjänster ska gälla tillsvidare krävs att lärarlegitimation kan uppvisas. Skicka med examensbevis och lärarlegitimation liksom andra relevanta intyg/betyg tillsammans med din ansökan.

Information om tjänsten

Tillträde: januari 2020 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3785

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 6 oktober 2019