Lärare till grundsärskolan i Västra skolområdetSista ansökningsdatum: 2019-08-31
Referensnummer: 3697

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Martina Almén, Rektor, Vallastadens skola, 013-263960

Sabine Cervin, Rektor, 013-207890

Timo Järvinen, Facklig företrädare, Lärarnas Riksförbund, 013-263387, 076-1185387

Sandra Wahlström, Facklig företrädare, Lärarförbundet, 013-208739

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Särskolan för grundskoleelever är organiserad i Västra skolområdet i Linköpings kommun. Här finns cirka 110 elever i grundsärskola och träningsskola åk 1-6. Särskolans mål är att erbjuda varje elev trygghet så att möjlighet ges att utveckla vilja och lust att lära. Vi ser olikheter som en tillgång i kunskapsinhämtningen. Värdegrundsarbetet är en naturlig del av vårt vardagliga arbete tillsammans.

Är du en empatisk, lugn och stabil person som tycker om att ställas inför nya pedagogiska utmaningar? Är du öppen och nyfiken på barns behov och unika förmågor? Sök då gärna tjänsten hos oss som elevassistent till vår verksamhet i grundsärskolan.

Arbetsbeskrivning

Uppdraget innebär mentorskap i en klass åk 1-3 grundsärskolan. Du kommer att arbeta nära och i team med de elevassistenter som arbetar i grundsärskolan. I ditt uppdrag ingår bland annat att planera, genomföra, följa upp och utvärdera det pedagogiska arbetet utifrån grundsärskolans styrdokument och elevens behov, enskilt såväl som tillsammans med det arbetslag som du tillhör. Du samarbetar med övrig skolpersonal för att skapa en god lär- och arbetsmiljö för såväl elever som personal och deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete. Vi söker dig som är tydlig i ditt sätt att kommunicera, bedriver en modern och kreativ undervisning samt hittar strategier för att nå varje elev och stärka denne i såväl kunskapsutveckling som i den personliga utvecklingen. Vi förväntar oss att du har fokus på utveckling, har tydliga förväntningar på elever samt har god förmåga att anpassa undervisningen så att alla elever utvecklas.

Kvalifikationer

Du har legitimation som lärare, för åk 1-3 och gärna legitimation som speciallärare med behörighet att undervisa inom grundsärskolan. Det är meriterande om du har några års erfarenhet som lärare inom grundsärskolan. Du har god insikt och kunskap om grundsärskolans styrdokument och tillämpar dem i det dagliga arbetet. Du har god datorvana samt intresse av och insikt i hur digitaliseringsuppdraget kan vara en del i den dagliga undervisningen. För att lyckas i uppdraget behöver du ha erfarenhet av att arbete som lärare, tydliggörande pedagogik, lågaffektivt bemötande samt goda kunskaper inom AKK (Alternativ Kompletterande Kommunikation) så som till exempel tecken som alternativ och kompletterande kommunikation samt bildstöd.

Som person har du en helhetssyn och tar hänsyn till det större perspektivet. Du har en empatisk förmåga och kan genom den sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor. Du har även en pedagogisk insikt och har en god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och för människors olika förutsättningar samt anpassar ditt sätt att förmedla ditt budskap till mottagaren. Du samarbetar väl med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt och du skapar kontakter och underhåller relationer i yrkesmässiga sammanhang. Vidare är du stresstålig och är lugn, stabil och kontrollerad i stressiga situationer och behåller ett realistiskt perspektiv och fokuserar på rätt saker.  

Information om tjänsten

Tillträde: Snarast

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3697

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 31 augusti 2019