Miljöskyddsinspektör med inrikning lantbruk till MiljökontoretSista ansökningsdatum: 2019-08-28
Referensnummer: 3583

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Mikael Lekbeck, Avdelningschef, 013-20 70 89

Jennifer Wiktander, HR-konsult, 013-20 84 72

Per-Arne Friberg, Facklig företrädare, SACO, 013-20 65 63

Ann-Christin Karlsson, Facklig företrädare, Vision, 013-20 60 85

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Som miljöskyddsinspektör hos oss är du placerad på Miljökontoret, som är ett av sex kontor inom Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen. Vi har ett nära samarbete inom hela förvaltningen och har ett processorienterat arbetssätt. Miljökontoret leds av en miljöchef och är organiserat utifrån tre områden; miljöskydd, hälsoskydd och livsmedel, som vart och ett leds av en avdelningschef. Här får du arbeta tillsammans med 40 engagerade och kompetenta kollegor. Miljökontoret arbetar under Bygg- och miljönämnden. 

Arbetsbeskrivning

Som miljöskyddsinspektör med inriktning mot lantbruk arbetar du med miljötillsyn på lantbruksverksamheter. I tjänsten ingår också att handlägga dispenser för olika bekämpningsmedel, tillsyn på areella näringar och den industri som förädlar lantbrukets produkter. Administration och prövning av ansökningshandlingar enligt Miljöbalken ingår också i arbetsuppgifterna. Du ansvarar också i viss mån för service och rådgivning till kommunens invånare och företag. Tjänsten innebär att du är delaktig i och bidrar aktivt till det utvecklingsarbete som sker på kontoret. Arbetet sker både självständigt och i grupp beroende på uppdragets karaktär.

Kvalifikationer

Du har högskoleexamen inom det miljö- eller naturvetenskapliga området eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig och du bör ha minst fem års erfarenhet inom området lantbrukstillsyn och de arbetsuppgifter som är aktuella för tjänsten. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom privat verksamhet.

Tjänsten kräver att du har B-körkort.

Vi vill att du är serviceinriktad, lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du är engagerad och tillför energi i arbetet. För tjänsten krävs att du har god förmåga att samarbeta och relatera till andra människor på ett lyhört sätt och att du planerar, organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du gör korrekta avvägningar och prioriteringar, väger samman komplex information av olika typer av hänsynstaganden och visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. Vi ser gärna att du ser möjligheterna inom nya arbetsområden och bidrar till att utveckla nya arbetssätt. Du är trygg och stabil i dig själv, har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter och har förmågan att kommunicera på ett tydligt sätt, både skriftligt och muntligt.

Vi tar stor hänsyn till personliga egenskaper. 

Information om tjänsten

Tillträde: 2019-10-01 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3583

Om Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar för att skapa en levande och trygg kommun för alla. Tillsammans utvecklar vi den attraktiva, spännande och hållbara staden! Samhällsbyggnad handlar om hur städer, byggnader och infrastruktur kan utformas för att ge en bra livsmiljö för våra invånare. Linköping är en av Sveriges snabbast växande städer. Det gör jobbet på Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen spännande och ansvarsfullt. Som medarbetare på denna förvaltning får vi ofta vara med från att till exempel ett nytt område planeras, till att det står klart. Det gör att vi får en helhetsbild av de olika stegen i samhällsbyggnadsprocessen. Vi har en bred kompetens kring samhällsbyggnad inom förvaltningen. Det gör jobbet inspirerande, kul och mycket utvecklande. Vi ser till att staden planeras optimalt och att många värden tas till vara: kultur och näringsliv, trafik och miljö. Nu och i framtiden.

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 28 augusti 2019