Miljöskyddsinspektör med inriktning mot hälsoskyddSista ansökningsdatum: 2019-09-09
Referensnummer: 3726

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Inger Alf Johansson, Avdelningschef Hälsoskydd, 013-262867

Jennifer Wiktander, HR-konsult, 013-208472

Per-Arne Friberg, Facklig företrädare, SACO, 013-206563

Ann-Christin Karlsson, Facklig företrädare, Vision, 013-20 60 85

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Som miljöskyddsinspektör hos oss är du placerad på Miljökontoret, som är ett av sex kontor inom Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen. Vi har ett nära samarbete inom hela förvaltningen och har ett processorienterat arbetssätt. Miljökontoret leds av en miljöchef och är organiserat utifrån tre områden; miljöskydd, hälsoskydd och livsmedel, som vart och ett leds av en avdelningschef. Här får du arbeta tillsammans med 40 engagerade och kompetenta kollegor. Miljökontoret arbetar under Bygg- och miljönämnden. 

Arbetsbeskrivning

Tjänsten som miljöskyddsinspektör är inriktad på hälsoskydd. Vi försöker fördela uppdragen utifrån den kompetens och det intresseområde våra medarbetare har. Arbetet sker både självständigt och i grupp beroende på uppdragens karaktär. Du ansvarar också för att ge service och rådgivning till kommunens invånare samt företag. Du är delaktig i och bidrar aktivt till det utvecklingsarbete som sker på kontoret. Vi har en flexibel organisation vilket innebär att arbetsuppgifterna med tiden kan komma att förändras.

Kvalifikationer

Vi vill att du har en högskoleexamen inom miljö- och hälsoskyddsområdet eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms relevant. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är meriterande, särskilt hälsoskydd. Vidare kräver arbetet att du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift i det svenska språket, då arbetet innebär både muntlig och skriftlig dokumentation. B-körkort är ett krav.

Du är serviceinriktad, engagerad och tillför energi i arbetet. Vi vill att du tycker om att samarbeta och relaterar till andra människor på ett lyhört sätt och att du tar ansvar och strukturerar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har ett helhetstänk och ser möjligheterna inom nya arbetsområden samt bidrar aktivt till att utveckla nya arbetssätt. Vi ser även att du är trygg och stabil i dig själv, har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och har förmågan att kommunicera på ett tydligt sätt.

Information om tjänsten

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning 

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3726

 

Om Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar för att skapa en levande och trygg kommun för alla. Tillsammans utvecklar vi den attraktiva, spännande och hållbara staden! Samhällsbyggnad handlar om hur städer, byggnader och infrastruktur kan utformas för att ge en bra livsmiljö för våra invånare. Linköping är en av Sveriges snabbast växande städer. Det gör jobbet på Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen spännande och ansvarsfullt. Som medarbetare på denna förvaltning får vi ofta vara med från att till exempel ett nytt område planeras, till att det står klart. Det gör att vi får en helhetsbild av de olika stegen i samhällsbyggnadsprocessen. Vi har en bred kompetens kring samhällsbyggnad inom förvaltningen. Det gör jobbet inspirerande, kul och mycket utvecklande. Vi ser till att staden planeras optimalt och att många värden tas till vara: kultur och näringsliv, trafik och miljö. Nu och i framtiden.

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 9 september 2019