Musiklärare till estetiskt program, FolkungaskolanSista ansökningsdatum: 2019-06-24
Referensnummer: 3148

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Gunilla Linder, Rektor, 013-20 62 88

Madeleine Atsou, HR-konsult, 013-20 76 81

Heléne Johansson, Lärare (LR), 013-20 70 05

Ansök här!

Om arbetsplatsen 

Folkungaskolan är en kombinerad grund- och gymnasieskola belägen i centrala Linköping. Totalt finns ca 1500 studerande, varav ca 700 inom gymnasieskolan och 160 anställda på skolan. Gymnasieskolan består av tre program vilka är det samhällsvetenskapliga programmet, det ekonomiska programmet och det estetiska programmet. Gymnasieskolan omfattas även av språkintroduktion.

Folkungaskolan är en stor skola men med en unik sammanhållning. Skolan präglas av en härlig stämning där alla, såväl elever som personal, bidrar till engagemang och gemenskap. Under läsåret 2018/2019 och kommande läsår arbetar vi mycket med att främja elevernas känsla av sammanhang och meningsfullhet i sina studier.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu dig som vill undervisa på det estetiska programmet med inriktning musik på gymnasiet.

Som lärare på Folkungaskolan gymnasium skapar du förutsättningar för lärande och utveckling mot målen för verksamheten. Du planerar, genomför och utvärderar undervisningen. Vidare arbetar du kontinuerligt med att bedöma måluppfyllelsen samt kommunicera detta med eleven. Du deltar i ämneslagsarbete och förväntas samarbeta med kollegor. I läraruppdraget ingår mentorskap, vilket bland annat medför att du deltar i elevvårdsarbete, tar föräldrakontakter och genomför de elevledda utvecklingssamtalen. 

Kvalifikationer

Du är legitimerad lärare i musik för gymnasiet (bifoga gärna din lärarlegitimation i ansökan).

Vi söker dig som har erfarenhet av att undervisa i följande kurser:

  • Ensemble med körsång. På skolan finns två körer. En stor gemensam kör för alla årskurser på programmet och en kurs i körsång 2 som är valbar.
  • Individuell sångundervisning (Inså), gehörs- och musiklära (gemu) och ensemble.

Du som söker bör kunna hantera flera instrument skickligt. Kunskaper inom ljud/ljus och musikproduktion utöver ovan nämnda kvalifikationer är meriterande. I tjänsten ingår att medverka vid konserter och andra musikaliska aktiviteter knutet till verksamheten.

Som lärare på Folkungaskolan gymnasium ser du till elevernas individuella förutsättningar och behov och anpassar din undervisning utifrån detta. Du är kreativ och kommer gärna med nya ideer och angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du har välgrundade och tydliga värderingar samt är trygg, stabil och har god självinsikt.

I din roll som lärare i gymnasieskolan ska du ha goda kunskaper om skolans uppdrag och vara väl bekant med gymnasieskolans läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låta dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. Du ska på ett kvalitetsmedvetet sätt skapa goda förutsättningar för elevernas utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma. Du är duktig på att påverka och övertyga och kommunicerar på ett tydligt sätt.

Du har intresse för att skapa kontakt och samarbete med externa parter. Du har även intresse för ämnesövergripande samarbeten och projekt.

Information om tjänsten

Tillträde: 2019-08-08

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3148

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 24 juni 2019