Personlig assistent till elvaårig flickaSista ansökningsdatum: 2019-06-07
Referensnummer: 3341

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Carola Haag, Verksamhetschef, 013-262676

Lena Vallentin, Facklig företrädare, kommunal, 013-206180

Ansök här!

Om arbetsplatsen

LSS Funktionsstöd inom Leanlink erbjuder på Omsorgsnämndens uppdrag verksamheter enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Vi har även sjuksköterskor som är inriktade mot kommunens samtliga LSS-boenden. Genom våra cirka 550 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar brukaren/kunden goda levnadsvillkor.

Vi söker personlig assistent för tillsvidareanställning till en flicka med omfattande funktionsnedsättning. Arbetstiderna varierar dag, kväll och helg.

Vill du veta hur en dag kan se ut inom LSS Funktionsstöd? Se vår film Klicka här 

Arbetsbeskrivning

Som personlig assistent arbetar du åt ett barn eller en vuxen med funktionsnedsättning och stödjer denne med olika saker i det dagliga livet. Arbetsuppgifterna skiftar beroende på vem du arbetar hos. Att arbeta som personlig assistent handlar om att bidra till att personens egna resurser frigörs och utvecklas.  

Denna tjänst innebär att du kommer att vara personlig assistent åt en snart 12 årig flicka med omfattande funktionsnedsättning, arbetet utförs hemma hos flickan tillsammans med familjen. Du är med till Händelseriket, åker på utflykter och hittar på meningsfulla aktiviteter som utmanar och stimulerar till utveckling och upplevelser.

Kvalifikationer

Då flickan och hennes familj är delaktig i beslut om anställning finns inget krav på omvårdnadsutbildning men det är meriterande om du har erfarenhet av eller är intresserad av omvårdnad i form av peg, sondmat och andra hjälpmedel. Har du erfarenhet av liknande arbete är det av betydelse. 

Som person är du sprallig och lekfull med närhet till skratt, du är lyhörd och har förmåga att läsa av situationen, du tar initiativ till aktiviteter och månar om att det ska vara bra för alla inblandade.

Du kan svenska, både skriftligt och muntligt eftersom kommunikation och dokumentation är viktigt i arbetet. Vidare bör du även ha kännedom om LSS-lagstiftningens intentioner om bland annat brukarens självbestämmande och delaktighet. 

Information om tjänsten

Tillträde: Snarast

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 65% med möjlighet till högre sysselsättningsgrad i och med RÖHS 

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3341

Om Leanlink

Leanlink är Linköpings kommuns utförarorganisation och här arbetar vi med verksamhet inom områdena stöd, omsorg, kost och service. Vi är ca 2500 medarbetare som alla arbetar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Vi drivs av att skapa bra dagar för våra kunder och medarbetare samt att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för dem vi är till för. Läs mer om Leanlink och våra olika verksamheter på leanlink.se

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 7 juni 2019