Personlig assistent till man i centrala Linköping, LSS FunktionsstödSista ansökningsdatum: 2019-07-17
Referensnummer: 3595

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Lena Vallentin, Facklig företrädare, kommunal, 013-206180

Lena Andersson, Verksamhetschef, 013-206081

Ansök här!

Om arbetsplatsen

LSS Funktionsstöd inom Leanlink erbjuder på Omsorgsnämndens uppdrag verksamheter enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Vi har även sjuksköterskor som är inriktade mot kommunens samtliga LSS-boenden. Genom våra cirka 550 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar brukaren/kunden goda levnadsvillkor.

Vi söker två personliga assistenter för tillsvidareanställning till en ung man i 20-års åldern boendes i centrala Linköping. I dagsläget ligger arbetstiderna mellan 7-22 varierat enligt schema som även innefattar varannan helg.

Vill du veta hur en dag kan se ut inom LSS Funktionsstöd? Se vår film Klicka här

Arbetsbeskrivning

Som personlig assistent arbetar du åt en person med funktionsnedsättning och stödjer denne med olika saker i det dagliga livet. Arbetsuppgifterna skiftar beroende på vem du arbetar hos. Viktiga egenskaper som personlig assistent är att du är empatisk, lyhörd och utgå från personens egna självbestämmande. Att arbeta som personlig assistent handlar om att bidra till att brukarens egna resurser frigörs och utvecklas. I denna tjänst kommer du stötta personen i skolan, vid träning och bad samt hemma hos familjen.

Kvalifikationer

Då brukaren är delaktig i beslut om anställning finns inget krav på omvårdnadsutbildning. Har du erfarenhet av liknande arbete är det meriterande. Du kan kommunicera muntligt och skriftligt på svenska då arbetet innebär kundkontakter och dokumentation. Vidare bör du även ha kännedom om LSS-lagstiftningens intentioner om bland annat brukarens självbestämmande och delaktighet. 

Vi ser gärna att du som söker är noggrann och medveten om mål och kvalitet. Har god samarbetsförmåga, är lyhörd, kan kommunicera konstruktivt med både brukare, kollegor, chef och anhöriga. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv och kan skilja på det personliga och professionella. Vi ser också att du har ett lugn, är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Är du en person som har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv, tillför entusiasm, energi och lust i arbetet och känner en stolthet i ditt yrke som personlig assistent, välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Tillträde: 2019-09-01

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 75-100 %

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 3595

Om Leanlink

Leanlink är Linköpings kommuns utförarorganisation och här arbetar vi med verksamhet inom områdena stöd, omsorg, kost och service. Vi är ca 2500 medarbetare som alla arbetar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Vi drivs av att skapa bra dagar för våra kunder och medarbetare samt att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för dem vi är till för. Läs mer om Leanlink och våra olika verksamheter på leanlink.se

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 17 juli 2019