Personliga assistenter till flickaSista ansökningsdatum: 2019-10-04
Referensnummer: 3913

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Anna Backman, Verksamhetschef, 013-263528

Lena Vallentin, Facklig representant kommunal, 013-206180

Ansök här!

Om arbetsplatsen

LSS Funktionsstöd inom Leanlink erbjuder på Omsorgsnämndens uppdrag, verksamheter enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Vi har även sjuksköterskor som är inriktade mot kommunens samtliga LSS-boenden. Genom våra cirka 550 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar brukaren/kunden goda levnadsvillkor.

Arbetsbeskrivning

Som personlig assistent arbetar du åt en person med funktionsnedsättning och stödjer denne med olika saker i det dagliga livet. Arbetsuppgifterna skiftar beroende på vem du arbetar hos. Viktiga egenskaper som personlig assistent är att du är empatisk, lyhörd och att utgå från personens egna självbestämmande. Att arbeta som personlig assistent handlar om att bidra till att brukarens egna resurser frigörs och utvecklas. 

Vi söker tio personliga assistenter för tillsvidareanställning till en flicka. Flickan har ett stort omvårdnadsbehov och har behov av personliga assistenter dygnet om. Arbetstiderna ligger förlagda till dag, kväll, samt helg på schema. Vi kommer även behöva assistenter som arbetar vaken natt. 

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du som söker har en utbildning inom omvårdnadsprogrammet, alternativt annan erfarenhet som bedöms likvärdigt då arbetet innebär att du ska ha kunskap om avancerad omvårdnad. Du kan kommunicera muntligt och skriftlig på svenska då arbetet innebär kundkontakter och dokumentation. Vidare bör du även ha kännedom om LSS-lagstiftningens intentioner om bland annat brukarens självbestämmande och delaktighet. Arbetet kräver att du har viss datavana.

Vi ser gärna att du som söker är noggrann och medveten om mål och kvalitet. Du har god samarbetsförmåga, är lyhörd, kan kommunicera konstruktivt med både anhöriga, kollegor samt chef. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv och kan skilja på det personliga och professionella. Vi ser också att du har ett lugn, är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Är du en person som har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv, tillför entusiasm, energi och lust i arbetet och känner en stolthet i ditt yrke som personlig assistent, välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Tillträde: enligt överenskommelse 

Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 50-80 %

Antal lediga befattningar: 10

Ref. nr: 3913

Om Leanlink

Leanlink är Linköpings kommuns utförarorganisation och här arbetar vi med verksamhet inom områdena stöd, omsorg, kost och service. Vi är ca 2500 medarbetare som alla arbetar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Vi drivs av att skapa bra dagar för våra kunder och medarbetare samt att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för dem vi är till för. Läs mer om Leanlink och våra olika verksamheter på leanlink.se

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 4 oktober 2019