Personliga assistenter till Gräsgatans servicebostadSista ansökningsdatum: 2019-03-06
Referensnummer: 2697

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Johanna Lindell, Verksamhetschef, 013-207296

Lena Vallentin, Facklig företrädare Kommunal, 013- 206956

Ansök här!

Om arbetsplatsen

LSS Funktionsstöd inom Leanlink erbjuder på Omsorgsnämndens uppdrag verksamheter enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Vi har även sjuksköterskor som är inriktade mot kommunens samtliga LSS-boenden. Genom våra cirka 550 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar brukaren/kunden goda levnadsvillkor.

Vill du bli vår nya kollega och skapa bra dagar tillsammans med oss? Vi behöver nu tillsätta två tjänster, en tillsvidareanställning samt en visstidsanställning t.o.m. 2019-10-31 med eventuell förlängning.  

Gräsgatan är en servicebostad som ligger beläget i Vidingsjö, söder om Linköping. Här bor fem brukare som alla har sina egna personliga assistenter vilket innebär att brukaren har ett team av medarbetare hos sig för att få det stöd och den hjälp man behöver i sin dagliga livsföring. Målgruppen hos oss har ett stort omvårdnadsbehov och några har även medicinsk omvårdnad. Gräsgatan liknar utåt sett en gruppbostad men här har brukaren sitt eget hem och sin egen personliga assistent. Här finns gemensamhetsytor där både brukare och kollegor kan mötas och göra aktiviteter tillsammans om man så önskar. Hos oss har vi både vaken nattpersonal samt tillgång till en nattpatrull för den som ej behöver vaken nattpersonal.

Alla tjänster innefattar dag, kväll samt helgtjänstgöring och innebär att du kommer arbeta hos alla brukare som bor på Gräsgatan 22.

Vill du veta hur en dag kan se ut? Kolla vloggarna från Gräsgatan som Andreas och Kati har spelat in:

Andreas

Kati

Arbetsbeskrivning

Som personlig assistent arbetar du åt en person med funktionsnedsättning och stödjer denne med olika saker i det dagliga livet. Arbetsuppgifterna skiftar beroende på vem du arbetar hos. Att arbeta som personlig assistent handlar om att bidra till att brukarens egna resurser frigörs och utvecklas.  

Kvalifikationer

Du som söker ska ha gått omvårdnadsprogrammet alternativt barn- och fritidsprogrammet. Tidigare erfarenhet av omvårdnadsarbete är önskvärt. Det är meriterande om du har erfarenhet av medicinsk omvårdnad såsom tracheostomivård och sond. Du kan kommunicera muntligt och skriftlig på svenska då arbetet innebär kundkontakter och dokumentation samt ha kännedom om LSS-lagstiftningens intentioner om bland annat brukarens självbestämmande och delaktighet. Arbetet kräver även att du har datorvana. 

Vi söker dig som är trygg, stabil och har självinsikt. Är du dessutom bra på att relatera till människor på ett lyhört och smidigt sätt och styrs av värderingar och etik i arbetet. Har du ett lugn och är tillmötesgående i ditt bemötande och tillför entusiasm, energi och lust i arbetet. Förstår du din roll och ser till hela verksamhetens bästa, välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Tillträde: Snarast

Anställningsform: En tillsvidareanställning samt en visstidsanställning t.o.m. 2019-10-31.

Sysselsättningsgrad: 91,5 % samt 100%

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 2697

Om Leanlink

Leanlink är Linköpings kommuns utförarorganisation och här jobbar vi med verksamhet inom områdena stöd, omsorg, kost och service. Vi har en spännande bredd av verksamheter och är 2500 medarbetare som alla jobbar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Vi drivs av att skapa bra dagar för våra kunder och medarbetare samt att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för dem vi är till för. Läs mer om Leanlink och våra olika verksamheter på leanlink.se

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 6 mars 2019