Rektor till ÅnestadsskolanSista ansökningsdatum: 2019-03-03
Referensnummer: 2651

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Britt-Marie Sandström, Facklig företrädare Vision, 013-207140

Timo Järvinen, Facklig företrädare, Lärarnas Riksförbund, 013-207815

Jens Rosenqvist, Områdeschef, 013-262770

Ansök här!

Om arbetsplatsen

På Ånestadsskolan finns närmare 100 engagerade medarbetare – skolledning, lärare, elevhälsopersonal, fritidspersonal, modersmålslärare, resurspedagoger med flera. Tillsammans arbetar vi för att varje skoldag ska bli den bästa för våra elever! Genom ett aktivt trygghetsarbete och ett ständigt utvecklingsarbete med elevens kunskapsutveckling i centrum lyckas vi med detta.

Ånestadsskolan ligger naturskönt strax söder om Linköpings centrum i området Berga-Vimanshäll. Vi har ca 590 elever från förskoleklass till årskurs 9 och eleverna kommer huvudsakligen från närområdet runt skolan. Elevens bästa är alltid i fokus och vår verksamhet präglas av engagemang, kreativitet, dynamik och glädje, allt detta för att våra elever ska trivas och uppnå goda studieresultat.

Ånestadsskolan kan erbjuda en unik spetsutbildning i samhällskunskap som är den enda i sitt slag i hela Sverige. Ånestadsskolan har även kommunens enda handbollsprofil. Läs gärna mer om vår kreativa och roliga verksamhet på www.linkoping.se/anestadsskolan och följ oss på instagram.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig med rektorserfarenhet från hela grundskolans alla stadier inklusive fritidshem.
Ditt ledarskap vilar på ett starkt pedagogiskt fokus och brinner för att utveckla och förbättra verksamheten i en lärande organisation.
Ditt ledarskap vilar även på en trygg grund där du står upp och tar ansvar för fattade beslut i utmanande situationer.

Som rektor leder och utvecklar du arbetet på skolan. Du leder verksamheten på ett tydligt, långsiktigt och strategiskt sätt mot hög kvalitet, högt kunskapsfokus och god måluppfyllelse. Till din hjälp har du två biträdande rektorer.
I din roll arbetar du med ett helhetsperspektiv på barns lärande. Du förväntas arbeta på ett sätt där du visar tillit till dina medarbetare, delegerar ansvar och där du också kan vara både lyhörd och stöttande.
Du ingår i en professionell och drivande chefsgrupp som leds av skolområdeschef.
Som rektor i Linköpings kommun har du tillgång till kvalificerade stödresurser inom bland annat lokalfrågor, elevhälsa, ekonomi, juridik och HR-frågor.

Kvalifikationer

Högskoleutbildning med pedagogisk utbildning och avslutad eller pågående rektorsutbildning är ett krav.
Det är meriterande om du har erfarenhet av att jobba med andra aktörer såsom Socialförvaltning, BUP, Råd & Stöd samt polis.
Du ska vara väl förtrogen med styrdokument som läroplaner och skollagen.

Vi söker dig som har en dokumenterad förmåga att strategiskt motivera och inspirera medarbetare till att driva skolutveckling i en utmanande miljö.
Du har förmågan att ta ansvar för att effektivt organisera förebyggande elevhälsoarbete och ekonomisk styrning.
Du arbetar systematiskt för att utveckla en lärande kollegial organisation, där goda relationer och trygghet  är grunden för att uppnå höga kunskapsresultat och en god arbetsmiljö för både elever och personal.
Ditt ledarskap ska vara tydligt och vara inriktat på att bidra med ett inkluderande och närvarande pedagogiskt ledarskap.

Information om tjänsten

Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1 st.

Ref. nr: 2651

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 3 mars 2019