Rektor till Brokind och Sätra skolorSista ansökningsdatum: 2019-08-04
Referensnummer: 3472

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Jens Rosenqvist, Områdeschef, 013-262770

Patrik Reman, HR Specialist Rekrytering, 013-294648

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Brokinds skola är nybyggd och ligger uppe på höjden i samhället. På Brokinds skola går i dagsläget ca 135 elever i förskoleklass upp till årskurs 6. På skolan finns också fritidsverksamhet och i samma byggnad som skolan finns även en förskola. Till läsåret 18/19 kommer den nya fullstora idrottshallen stå klar i direkt anslutning till skolan. 

Sätra skola är en liten skola med stor gemenskap som ligger i Bestorp ca 20 km söder om Linköping. Till skolan hör en skolskog med vindskydd och grillplats, vilket gör att friluftsliv och utomhuspedagogik är en naturlig del av skolans vardag. Sätra skola har klasser från förskoleklass upp till årskurs 6 samt fritidshem. Det finns idag ca 75 elever på skolan.

Brokinds och Sätra skola delar skolledning och därmed samma vision: att alla elever ska få vara den man är och ges möjlighet till maximal lärande.

Arbetsbeskrivning

Du kommer leda skolorna tillsammans med biträdande rektor, men som rektor är du ytterst ansvarig för verksamhet, personal, arbetsmiljö och ekonomi. Att skapa och upprätthålla nätverk och ett gott samarbete med personal, elever och föräldrar är en viktig del av arbetsuppgifterna. I uppdraget finns det stora möjligheter att forma skolornas framtida utveckling och sätta dina avtryck på verksamheten.

Som rektor på Brokindsskola och Sätra skola kommer du att ingå i en ledningsgrupp tillsammans med andra rektorer i södra skolområdet. Ett av de stora fokusområdena i ledningsgruppen är just det pedagogiska ledarskapet. Här finner du professionellt stöd från dina kollegor och du ges möjlighet till kollegial utveckling. Förutom dina rektorskollegor har du till din hjälp även ett stort organisatorisk stöd inom skolområdet så som kvalitetskoordinator, HR-konsult, ekonom samt skolområdeschef.

Linköpings kommun har även ett väletablerat chefsprogram och erbjuder ledare utvecklingsstöd för gott ledarskap.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förmågan att ta ansvar för och se sambandet mellan pedagogiska överväganden, ledarskap och ekonomisk styrning.

Du arbetar för en lärande organisation där goda relationer och trygghet för såväl elever som personal utgör grunden för att uppnå höga kunskapsresultat.

Du har engagemang att utöva ett tydligt, inkluderande, utmanande, stödjande och närvarande pedagogiskt ledarskap i det dagliga arbetet med fokus på att utveckla och förbättra varje enskild elevs lärande och resultat. Du har ett starkt pedagogiskt fokus och brinner för att utveckla och förbättra verksamheten i en lärande organisation.

Du har en pedagogisk högskoleutbildning och det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som rektor på en grundskola med fritidshemsverksamhet. 

Information om tjänsten

Tillträde: 

Anställningsform: 

Sysselsättningsgrad: 

Antal lediga befattningar: 

Ref. nr: 3472

Om Utbildningsförvaltningen

Det är våra barn, unga och vuxna som bygger Linköping. Genom att ge dem de bästa förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper ger vi samtidigt Linköping chansen att fortsätta utvecklas av kunniga och ambitiösa invånare även i framtiden. För att lyckas med detta behöver vi fler som vill utforma och driva nya idéer för att främja utveckling och lärande. Med modern pedagogik och ny teknik arbetar vi för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Här finns gott om utrymme att växa i din yrkesroll. Tack vare en decentraliserad styrning där chefer och medarbetare själva tar stort ansvar för verksamheten ger Linköpings kommun goda möjligheter att ta initiativ och göra idéer till verklighet. Var med och påverka du med!

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 4 augusti 2019